J. Gajeskov
Predavanju oca Saše u Liverpulu prisustvovao je veliki broj vernika

Arhijerejsko namesništvo Mitropolije australijsko-novozelandske za Sidnej i ove godine organizuje ciklus predavanja tokom Vaskršnjeg posta, koja privlače veliki broj posetilaca.

Prvo u nizu predavanja održano je u crkvenoj sali hrama Svetog velikomučenika Georgija u Kabramati, gde je protojerej Branko Bosančić govorio na temu „Da li je poštovanje ikona idolopoklonstvo“. Zatim je u sidnejskoj Lazarici otac Aleksandar Ivanović iz hrama Svetog arhiđakona Stefana u Ruti Hilu držao predavanje o tome “Zašto se molimo, postimo, činimo dobra dela“.

Protojerej Saša Čolić

U nedelju, 7. aprila, na preznik Blagovesti, predavanje je održano u liverpulskoj crkvi Svetog apostola Luke, gde je predavač protojerej Saša Čolić govorio na temu „Smisao žrtve – u svetlosti Krsta Hristovog“.

Otac Aleksandar Ivanović

Za sve koji su zainteresovani da prisustvuju ovim predavanjima, informacija da su na rasporedu još tri ovakva skupa. U nedelju 14. aprila u crkvi Sv. Jovana Krstitelja u Vulongongu, govoriće protojerej-stavrofor Saša Radoičić, a tema je „Ljubav – najduža molitva“, a sedam dana kasnije (21. aprila) u crkvi Svetog arhangela Mihaila u Hombušu predavač je protojerej-stavrofor Miodrag Perić, dok u nedelju 28. aprila, u crkvi Svetog Nikole u Blektaunu, prota Veselin Svorcan govori na temu „Svetosavlje kao filosofija života“.

Prota Branko Bosančić

Predavanja se održavaju posle večernjeg bogosluženja od 18.00 časova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here