EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Rasel Vestbruk bio je u centru pažnje u novom porazu Los Anđeles Lejkersa (123:115) od Oklahoma Siti Tandera.

Osim što je izgubio dvocifren broj lopti u meču u kojem je njegov tim ispustio 26 poena prednosti, nasrnuo je i na rivala.

Vestbruka je iznervirao Darijus Bezli jer je zakucao u poslednjim trenucima rešenog meča.

– Ne radi to! – vikao je Vestbruk na Bezlija dok su ga saigrači obuzdavali, ali nije izbegao tehničku grešku, drugu na meču zbog koje je izbačen sa terena.

– Ja tako igram, ja sam stara škola. Kada se dogodi ovakvo sra*e, ne dozvoljavam da prođe. Neke stvari se jednostavno ne rade u košarci, kao ni generalno u sportu kada je utakmica rešena. Ne volim to – objasnio je Vestbruk svoju burnu reakciju.

Vestbruk je svoj prvi tripl-dabl u dresu Lejkersa sa 20 poena, 14 skokova i 13 asistencija pretvorio u kvadripl-dabl zbog 10 izgubljenih lopti, samo nekoliko dana nakon što je napravio 9 grešaka protiv Memfis Grizlisa.

– Moram da se brinem o lopti – preuzeo je odgovornost Vestbruk, – Bilo je previše grešaka. To je moja krivica. Ali ću rešiti to. Znam to. Moram igrati jednostavnije jer su nam potrebni ti posedi, posebno u ovakvim utakmicama.

Vestbruk je igrač sa najviše kvadripl-dablova od 1985, uključujući izgubljene lopte, sa šest takvih utakmica. Najbliži mu je bivši saigrač Džejms Harden sa tri.

Lejkersi imaju učinak 2-3, a u narednom meču igraju sa Klivlend Kavalirsima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here