Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Teniski analitičar i bivši gren slem šampion, Mats Vilander, oduševljen je igrom Novaka Đokovića u finalu Australijan opena protiv Danila Medvedeva.

– Neverovatna predstava. Đoković je imao start iz snova, a posle 3:0 za Novaka, Danil se vratio i moglo se pomisliti da će ovo biti težak meč. Ali, on je onda počeo da igra sve bolje i bolje. Zastao je samo malo u ranom delu drugog seta. Bio je prilično tvrd i osvajao je poene na mnogo različitih načina danas – kazao je Vilander.

Vilander je takođe naglasio da je ovim potvrđena Novakova poruka da nema smene generacije dok se on pita.

– To je zaista velika poruka novoj generaciji, nama i svetu. Novak je toliko kompletan u poslednje vreme – može da udara drop šot, može da dođe na mrežu, ima uvek izbora. Medvedev, očigledno, mora da unapredi spektar njegovih udaraca – naveo je on.

Sada, po rečima Vilandera, Đoković će definitivno biti favorit na US openu, a verovatno i na Vimbldonu, pa će moći možda da sustigne 20 gren slem titula koje posuduju Rafael Nadal i Rodžer Federer.

– Kada vidite kako igra ovde, imate utisak da je Novaka teško savladati na Australijan openu isto kao što je teško poraziti Rafu Nadala na Rolan Garosu. Ne bi trebalo baš da je tako, jer je ovo prilično brz, nepredvidljiv teren, ali on kada dođe jednom do vođstva, ne znate šta da radite. Fantastično je to što je Novak na Australijan openu kao kod svoje kuće, Rafa je na Rolan Garosu kao kod svoje kuće i Rodžer Federer je na Vimbldonu kod svoje kuće. Ali, Novak… Sjajno, to je bio baš težak poraz za Medvedeva. Posle svega viđenog, Đoković je favorit na US openu zbog betona. Vimbldon? Verovatno i tamo. Posle ove sezone, ko zna ko će imati prednost u gren slemovima. Prošao je kroz prva četiri kola osećajući se loše, imao je i povredu. Odjednom, u poslednja dva meča, odigrao je bez greške. Nije napravio niti jednu veliku grešku u polufinalu i finalu – zaključio je Vilander.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime