EPA/Gabriele Menis
Lazar Samardžić

Fudbaler Udinezea Lazar Samardžić po svemu sudeći nikad neće obući dres srpskog nacionalnog tima.

Vezni igrač je u intervjuu za “Gazeta delo Sport” upitan kako se više oseća – kao Srbin ili Nemac. Odgovor je bio prilično jasan uprkos činjenici da su mu oba roditelja Srbi.

– Kao Nemac. Igram i za nemačku reprezentaciju do 21 godine i nadam se da ću uskoro dobiti dres sa brojem 10. U Udinama nosim 24, to je datum mog rođenja – rekao je Samardžić.

Rođen je u Berlinu 2002. godine gde je i napravio prve fubalske korake braneći boje Herte.

– Taj tim mi je u srcu. Jednog dana možda, završiću karijeru kod kuće. Kuća nam se nalazi vam centra Berlina, ali u dvorištu sam imao vrata koja su mi donosila sreću. Kao dete stalno sam igrao fudbal pred tim vratima, kako sam, tako i sa ocem koji je bio napadač u nižim ligama. Danas su ta vrata slomljena – kaže mladi fudbaler.

Međutim, nije dobijao pravu priliku sve do dolaska u Seriju A pod trenersku palicu Luke Gotija.

– Da, Goti me je prvi primetio. Gabrijele Ćofi me je prvo preskočio, pa počeo malo da mi daje šansu. Sotil mi je dao mnogo više slobode i rekao mi da igram kako želim i da koristim svoje kvalitete. Takođe volim da asistiram, prošle sezone sam sakupio nekoliko asistencija. Ove sezone sanjam da postignem još bar još pet i namestim isto toliko golova za Udineze – zaključio je Samardžić koji je u dosadašnjem delu karijere igrao i za Lajpcig, dok je za “pancere” zabeležio 25 nastupa u omladinskim selekcijama.

3 COMMENTS

  1. Nema veze sto se ne oseca Srbinom, tamo gde se rodis i odrastes, tu pripadas. Dal ces grejati klupu ili igrati u nemackom nacionalnom timu, ipak u tvojim venama tece Srpska krv. Srecno momak

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here