Tanjug/AP
Dušan Vlahović

Posle tri gola koja je dao Beneventu u Serji A, napadač Fiorentine Dušan Vlahović je rekao za Korijere delo sport da ne razmišlja o promeni kluba i da se odlično oseća u Firenci, a takođe je pričao o poređenju sa Zlatanom Ibrahimovićem kao i o treneru Milana Stefanu Pioliju.

Dušan trenutno ima 12 golova u 26 utakmica Serije A. On je imao dosta problema da pronađe gol u početku sezone ali je gol protiv Sasuola iz penala u decembru sve promenio. Od tada je dao još deset golova i sada igra odlično. Mnogi ga zato povezuju sa prelaskom u neki od većih italijanskih klubova.

– Imam ugovor do 2023. godine. Osećam se odlično u Firenci i vole me ovde. Stigao sam kao dete i postao sam čovek. Biće vremena za to, trenutno sam fokusiran na 11 preostalih utakmica. Moramo da osvajamo bodove i za predsednika. On ima strast za fudbalom i nisam zaboravio da posle driblanja sa njim sam počeo da dajem golove – rekao je Dušan Vlahović.

Naredni rival Fiorentine je Milan, a biće to za Dušana značajan meč jer igra protiv ekipe u kojoj je Zlatan Ibrahimović. Mnogi ga porede sa njim.

– Nikad mi se nisu sviđala poređenja. Da budemo jasni, čast je da me porede sa Zlatanom ali ti to daje i dozu odgovornosti. Postoji takođe i rizik da izgoriš. U fudbalu kao i u životu treba ti skromnost, požrtvovanje, volja da slušaš sve, posebno one koji ti daju savete. Onda sve ostalo ostaje na tebi – kaže bivši igrač Partizana.

Njemu je meč sa Milanom značajan jer se na „Artemio Franki“ vraća njegov bivši trener Stefano Pioli.

– On je veliki trener i nadam se da će stići dokle god može u Ligi Evrope. Sjajno je radio i u Seriji A takođe, nije slučajnost da se bori za Skudeto. On je takođe i jedan od najdubljih ljudi, kada je došao u Firencu desila se tragedija da je Davide umro, Pioli je bio sa nama igračima, bio nam je kao otac.

Vlahović poručuje da ga ništa neće omesti pred meč sa Milanom, ni prošlost, ni het trik jer kako kaže to se ništa ne računa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here