Tanjug
Aleksandar Vučić

– Oni su potpisali ZSO, pa nisu ništa uradili po tom pitanju i otvoreno kažu da im ne pada na pamet da to urade. Nas zanima da sačuvamo mir i stabilnost za Srbe i šta možemo da uradimo za svoj narod, i hoćemo li sačuvati integritet Srbije – rekao je Vučić.

Vučić je za RTS ocenio da su sprovođenju dogovorenih sporazuma trenutno prepreka unutrašnji politički razlozi na Kosovu.

– Predsednici hoće da budu i Vjosa Osmani i Ramuš Haradinaj i Mustafa – rekao je Vučić.

Dodao je da Srbija neće prihvatati “važna rešenja” dok Priština ne ispuni preuzete obaveze i istakao da je specijalni izaslanik EU za dijalog između Beograda i Prištine Miroslav Lajčak dobro definisao da je dijalog “dug i krivudav put”.

Nepromenjena pozicija Nemačke

Vučić je dodao da je o Kosovu danas razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i da je pozicija Nemačke po tom pitanju nepromenjena.

– I naša pozicija je nepromenjena, ali u taktičkom smislu videćemo kako da određene stvari pomeramo kako bismo obezbedili povoljnu poziciju za našu zemlju – rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je dodao da će 10. decembra ipak već krenuti nastavak tehničkog dijaloga, gde će tema biti pitanje imovine i finansijskih zahteva.

Na pitanje novinara da li će se u Briselu razgovarati o temama koje su na agendi ili će se strane držati svojih agendi, Vučić je naveo da je i to razgovor.

1 COMMENT

  1. Promjenit ce samo sacekaj malo. Oni se nista vise ne pitaju. Rusija i Kina stupaju na scenu. Srbija ce biti onolika koliko nam je Hitler ponudio ali debili pomognuti englezima izabrase rat.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here