Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na pretnje ministra Kosova Dželjaja Svečlje.

Svečlja je rekao da će Vučić biti uhapšen ako bude posetio Gračanicu.

– Za mene su svetinje Gračanica i Dečani, kao i Pećka patrijaršija i Bogorodica Ljeviška. Ali iznad svega za mene je svetinja naš narod na Kosovu. Maltretirali su mi sina, mene će da hapse, videćemo ko će koga hapsiti – naveo je Vučić.

Govoreći o potezima Aljbina Kurtija, predsednik je ocenio da je sada jasno da je Kurti krenuo u jednu od poslednjih operacija u široj akciji etničkog čišćenja Srba sa KiM.

– Želim da kažem neznalicama i lažnim patriotama, da želimo da iskoristimo sva diplomatska i politička sredstva, a dobro znamo šta nam je posao u zaštiti interesa našeg naroda. Pozivamo sve predstavnike međunarodne zajednice da reaguju, urade sve što je u njihovoj moći da Srbi mogu da opstanu, da budu pušteni kućama u najkraćem mogućem roku, a o svemu sam obavestio španskog premijera Pedra Sančeza, inače velikog prijatelja srpskog naroda, razgovarao i sa Šarlom Mišelom i nadam se da će dobro razumeti naše poruke. Pripremao se za sutrašnji nastup u UN imaćemo mnogo bilateralnih sastanaka – rekao je Vučić.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here