Foto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na godišnjoj konferenciji za medije, govorio je o budućnosti, novoj pomoći države, i onome što će biti urađeno od 1. januara, a tokom izlaganja je otkrio i svoju ličnu želju u Novoj godini koja se tiče fudbalske reprezentacije Srbije. 

Naime,  Orlove očekuje Svetsko prvenstvo u Kataru posle odličnih kvalifikacije i pobede u Portugaliji ui poslednjem meču, a predsednik Srbije je istakao da je njegova želja da Dragan Stojković sa svojim fudbalerima uđe u polufinale.

– Da me ne biste vi pitali, iznenadićete se koja mi je želja za 2022. godinu… Ja mnogo godina nisam više na sportskim manifestacijama da mi ne bi govorili da upotrebljavam i zloupotrebljavam… Neki će reći da nisam išao da mi ne bi vikali onaj čuveni slogdan od dve reči… Kako god, šta god… Neki će uvek moje reči da obrnu za 180 stepeni, ali sam, ako se sećate, pred utakmicu sa Portugalom imao i osećaj i dovoljno hrabrosti da poželim našoj reprezentaciji sreću. Videli ste već posle prvog gola da sam ja bio kriv za taj poraz koji se pretvorio u veličanstvenu pobedu – rekao je Vučić i dodao:

– Moja želja, a upućujem to i selektoru Stojkoviću i svim našim fudbalerima, da u drugoj polovini godine uđemo u polufinale Svetskog prvensta i ja sam siguran da će ti momci to da urade. Kada smo ujedinjeni i kada smo zajedno možemo da budemo najbolji. Verujem u njih i ovo je želja koja nema veze sa poslom, ali dao sam sebi za pravo da je kažem javno i nadam se da mi niko neće zameriti. Pre svega, nadam se da mi Dragan Stojković i fudbaleri neće zameriti. Možda sam im veliki teret stavio na leđa.

Podsetimo, Srbija se 14. novembra direktno plasirala na Mundijal pobedom u Lisabonu rezultatom 2:1, a početkom aprila, kada budu gotovi baraži, saznaće i imena protivnika u grupi na SP.

 

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here