U poslednjoj utakmici 19. kola engleskog prvenstva šampion Mančester siti kao gost izgubio s 3:2 protiv Vulverhemptona, već od 12. minuta bio je s igračem manje, a vodio s 2:0.

Španac Đozep Gvardiola, koji predvodi “građane” četvrtu sezonu, sasvim sigurno će biti trener kome je trebalo najmanje utakmica da dosegne do 100. pobede u Premijer ligi. To mu, ipak, nije pošlo za rukom protiv Vulverhemptona, u njegovom 133. meču u engleskom šampionatu, a sledeću priliku imaće već u nedelju kada Siti dočekuje Šefild junajted.

Za sada Portugalac Žoze Murinjo ostaje vodeći u ovom statističkom polju. Stotu pobedu je postigao u 142. utakmici, 14. januara 2014, u svom drugom mandatu u Čelziju.

Mančester siti je već u 12. minutu ostao s igračem manje. Isključen je brazilski golman Ederson, pošto je načinio prekršaj izvan svog šesnaesterca kao poslednja prepreka protivničkom igraču za gol. Gvardiola je silom prilika između stativa poslao Klaudija Brava, a s terena je povukao golgetera Serhija Aguera, argentinskog asa.

Ipak, prvak je poveo s 2:0 preko Rahima Sterlinga u 25. i 50. minutu. A zatim je domaćin iskoristio brojčanu prednost. Golove su dali Španac poreklom iz Malija Adama Traore u 55. minutu, Meksikanac Raul Himenez u 82. i Irac Met Doerti u 89.

Mančester je tako ostao treći s 38 bodova, a Lester drugi s 39. U vođstvu je s 52 Liverpul, koji je u ovom kolu kao gost preslišao Lester s 4:0. Ima i utakmicu manje iz 18. kola koju će potkraj januara da odigra u Londonu s Vest Hemom. Susret je odložen zbog obaveza “redsa”, evropskih prvaka, na Mundijalu za klubove u Kataru, na kojem su se prvi put u svojoj istoriji okitili titulom.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here