Junak argentinske pobede u polufinalu protiv Francuske (80:66) prvo je radost podelio sa saigračem iz najvećeg argentinskog poraza.

U nedelju u 14 časova po našem vremenu Argentina ponovo igra u finalu mundobasketa. Kada je to bilo prvi put, u Indijanapolisu 2002, beše to poslednji trijumf naše reprezentacije.

Jedan iz tog meča i dalje ne samo da je i dalje aktivan nego i najzaslužniji što je Argentina još jednom došla u priliku da osvoji svetsko zlato. Luis Skola u 40. godini života igra kao u najboljim danima. Prednjačio je kada su našem timu u četvrtfinalu razvejani snovi o zlatnoj medalji, a Francuzima je dao i više poena, čak 28 (9-10 slobodna bacanja, 5-13 za dva, 3-4 za tri).

Prvo je pored terena radost podelio s Manuom Đinobilijem (42), saigračem iz finala u Indijanapolisu, s kojim se popeo na košarkaški Olimp u Atini 2004.

Na istom mestu na kojem je izvojevano finale, a gde će se voditi bitka za tron protiv Španaca, i jedan i drugi su na Letnjim igrama u Pekingu 2008. rastavljeni od olimpijskog trona. Amerikanci su u polufinalu bili nemilosrdni, a Argentini je zatim pripala bronza u meču za treće mesto protiv Litvanije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here