EPA/Sergei Ilnitsky
Marija Zaharova

Zapadne specijalne službe izvode sajber napade na infrastrukturu Rusije preko ukrajinskih hakera, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

– Naše specijalne službe su utvrdile da iza mnogih velikih napada uz korišćenje informaciono-komunikacionih tehnologija stoje strane specijalne službe. Štaviše, uglavnom rade preko ruku ukrajinskih hakera. To je zgodno – napomenula je Zaharova tokom brifinga.

Ona je istakla da su razmere i intenzitet sajber napada na objekte kritične informacione infrastrukture Rusije od početka specijalne operacije u Ukrajini dostigle “nivo bez presedana”.

– Mete su postala sve državne institucije, medicinski, bankarski, energerski i transportni sektor, mediji, civili. Ljudi, koji su primali pozive na svojim telefonima, čiji su se nalozi skrivali na društvenim mrežama, čiji je mejl hakovan i koji su dobijali tone ‘spama’, među kojima i pretnje… – navela je diplomata.

2 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here