pixabay.com
Skijanje

Zbog pozitivnog testa jednog od članova poljskog tima u ski-skokovima Poljaka neće biti na prvoj stanici turnira Četiri skakaonice u Obertsdorfu.

Klemens Muranka dobio je pred početak kvalifikacija za Oberstdorf pozitivan nalaz na testiranju na koronavirus. Svi ostali članovi poljskog tima bili su negativni na testiranju obavljenom u nedelju, ali spadaju u grupu kontakata prve kategorije (kontakt jedan na jedan, duži od 15 minuta u zatvorenoj prostoriji ili u vozilu). Zbog toga nikoga od njih neće biti na takmičenju u Oberstdorfu.

– Veoma nam je žao zbog ove odluke, ali u cilju zaštite ostalih sportista naša zdravstvena komisija nije imala drugog izbora. Ne možemo da dozvolimo poljskom timu da se takmiči u Oberstdorfu – naveo je Florijan Stern generalni sekretar takmičenja u Oberstdorfu.

Još uvek nije doneta odluka o trajanju karantina na koji će članovi poljskog tima biti obavezni.

– Još uvek čekamo dalja testiranja. Ako i ti nalazi budu negativni, postoji šansa da Poljaska može da se pridruži takmičenju – naveo je Stern.

Ovo je svakako veliki udarac za branioca title Davida Kubackog, kao i za Kamila Stola koji je važio za jednog od favorita na turniru Četiri skakaonice, ali naravno i za sve ostale takmičare.

Takmičenje u Oberstdorfu biće održano u utorak, a prvi slobodan dan na turniru je 4. januar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here