YT Printscreen

Fudbalski stručnjak Milan Živadinović smatra da je gotovo nemoguće organizovati meč reprezentacija Kosova i Srbije u Prištini, jer niko ne može garantovati bezbednost i utakmicu bez incidenata i provokacija.

On dodaje da ipak veruje da fudbal može biti prva oblast u kojoj može doći do relaksacije i normalizacije odnosa između Kosova i Srbije.

Živadinović je tako prokometarisao izjavu predsednika Fudbalskog saveza Kosova Agima Ademija koji je za italijanski Tuto Sport rekao je “da veruje da će uskoro selekcija Srbije gostovati u Prištini”.

– Lično imam iskustva sa Kosovom, jer sam godinu dana bio trener Prištine. Jako dobro poznajem tamošnju situaciju. Ipak u ovom trenutku organizovati utakmicu između Srbije i Kosova je nemoguće. Ko će garantovati da to može biti regularna utakmica i da to neće biti povod za mnoge gluposti – skeptičan je Živadinović.

Iskusni trener kaže da dobro poznaje mentalitet Albanaca i njihovih fudbalera.

– Ja lično volim Kosovo i ponosan sam što kao kao Srbin radio na Kosovu. Radio sam i sa albanskim igračima i jako dobro poznajem njihov mentalitet. Ipak ne verujem u mogućnost odigravanja utakmice između Kosova i Srbije. Daj Bože da bi sve to bilo korektno. Za tako nešto moraju se sve institucije mobilisati i organizovati. Za početak možda bi bila najbolja situacija da se meč odigra bez publike – dodaje Živadinović.

Živadinović je ovom prilikom uputio i poruku Albancima na Kosovu.

– Želim da i Albanci shvate da su im Srbi najbliži prijatelji i da ne mogu više ići samo na provokaciju i incident. Neka ostave po strani sve dušebrižnike sa strane, koji bi hteli da Kosovo bude ‘barutana’. Punih 30 godina se živelo u nekoj slozi i prijateljstvu, pa očekujem da upravo fudbal bude prvi gde će doći do nekakve normalizacije odnosa – zaključuje Živadinović.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here