Fudbalski savez Srbije izabrao najboljeg igrača i najboljeg trenera za 2019, a priznanja će biti dodeljena 20. decembra na svečanosti u Narodnom pozorištu.

– Igrač koji je obeležio 2019. godinu je Dušan Tadić, kapiten Ajaksa i jedan od najistaknutijih igrača u najboljem državnom timu. Lider slavnog amsterdamskog kluba vodio je „kopljanike“ kroz fantastično putovanje u Ligi šampiona, a fudbalski svet je danima prepričavao njegove bravure iz meča na stadionu Santijago Bernabeu sa madridskim Realom, ali i duela sa Juventusom, Totenhemom…Golovi i pre svega asistencije, njegov su zaštitni znak, a zahvaljujući tim bravurama u velikoj meri, Ajaks je osvojio triplu krunu u Holandiji i Evropa mu se ponovo klanja. Koliko UEFA poštuje sve ono što je srpski reprezentativac ostvario u godini na izmaku, govori i činjenica da se njegovo ime nalazi među 50 najboljih u Evropi za tim godine u izboru posetilaca sajta UEFA. a ime našeg asa je i među 30 onih koji ulaze u konkurenciju za prestižno priznanje Frans fudbala „Zlatnu lotu“. Godina koju će da pamti.

Priznanje za trenera godine ide u ruke Siniše Mihajlovića, trenera Bolonje, osobe koja u sebi ima DNK pobednika, navodi FSS.

„Jedan od retkih stručnjaka koji već godinama radi s uspehom u Seriji A a da nije Italijan, ovoga puta nemoguće je učinio mogućim u Bolonji. Klub koji je bio praktično u ambisu i na putu ka Seriji B, poverio je spas srpskom treneru i sačuvao status. Kolo pre kraja, sa 30 osvojenih bodova u 17 kola (više od Intera i Lacija, a samo za bod ili dva slabije od Juventusa, Napolija, Rome i Milana), pobedivši Inter i Napoli i osvojivši 10. mesto na kraju prvenstva sa višestruko slabijim i jevtinijim timom od svih gore navedenih, Mihajlović je zaslužio naklon fudbalske Italije. I dovoljno da mu Bolonja ukaže novo poverenje i poveri srce u novoj, ovoga puta najvažnijoj borbi Siniše Mihajlovića. Zbog svega navedenog Fudbalski savez Srbije nije imao dileme da pokaže poštovanje za sve ono što je Mihajlović uradio u godini na izmaku“.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime