Zurab Datunašvili sportista godine u izboru Dnevnika

0
Foto: Tanjug/AP
Zurabi Datunašvili

U izboru Devnika najbolji sportista Vojvodine u 2021. je Zurab Datunašvili, nosilac bronzane olimpijske medalje u rvanju i šampion svetskog i evropskog prvenstva u rvanju u kategoriji do 87 kilograma.

Plakete Dnevnika i pehari uručeni su 65. put na tradicionalnoj godišnjoj svečanosti posvećenoj najboljim sportistima Pokrajine.

Drugi na listi najboljih sportista je Milenko Sebić za rezultate u streljaštvu, dok se na trećem mestu našao Mihailo Vasić, članu ekipe bašketaša sa Limana. Njih dvojica takođe su osvajaći bronzanih medalja na ovogodišnjim OI.

Pored glavnih nagrada proglašeni su i najbolji sportisti u 23 sportske kategorije i oni su dobitnici tradicionalne plakete Dnevnika.

Dodeljena su i specijalna priznanja paraolimpijskom strelcu Laslu Šuranji i rukomentom klubu Vojvodina.

Prema statistikama, najčitanija rubrika u Dnevniku je sport, jer je, kako je rekao Dušan Vlaović, direktor Dnevnik Vojvodina Preša, Dnevnik oduvek poklanjao najveću pažnju sportu, odnosno sportistima. Zbog toga se svake godine i dodeljuju nagrade i igra se tradicionalni turnir u fudbalu.

Nagrade su dobitnicima uručili zaposleni novosadskog dnevnog lista, a nagradu najboljem sportisti predali su gradonačelnik Miloš Vučević i direktor lista Dušan Vlaović.

– Čast je danas biti u ovakvom sportskih legendi, aktivnih sportista, ljubitelja sporta, zaposlenih u Dnevniku, njihovoj sportskoj redakciji. Verujem da će sportisti nastaviti da ostvaruju ovaj fantastičan uspeh gotovo u svim disciplinama, borilištima, sportskim salama, dvoranama, otvorenim terenima, kao I da će država, pa I grad biti u stanju da ulaže sve više I više novca kako bi imali najbolje moguće uslove za bavljenje sportom – rekao je gradonačelnik i čestitao nagrađenim sportistima na njihovim uspesima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here