Foto: Tanjug/AP
Aleksandar Zverev

Još se ne stišava prašina u vezi sa pauzom za toalet koju je Stefanos Cicipas uzeo posle četvrtog seta meča sa Endijem Marijem u prvom kolu US opena.

Aleksander Zverev, koji je nedavno u Sinsinatiju imao slične zamerke na Cicipasa, nije se libio da naširoko prokomentariše situaciju.

– Ponovo se to desilo. Dešava mu se svaki meč. To nije normalno. Protiv mene u Parizu, i protiv Novaka u finalu u Parizu. Mislim i protiv Krajinovića u Hamburgu da se nešto žalio, protiv mene u Sinsinatiju je bilo smešno, i evo sad opet. Mislim da drugi već shvataju o čemu je reč – rekao je Zverev i dodao:

– On je treći igrač na svetu, jedan od najboljih u onome što radi. Verujem da mu nije potrebno da to radi. Takve stvari se događaju na juniorskim turnirima, fjučersima, možda na čelendžerima, ali ne nekad si top 3. To jeste dozvoljeno, ali postoje i nepisana pravila među igračima. Rekao sam i ranije… Lomio sam rekete, ludeo na terenu i sve to, ali na jednu stvar sam ponosan, i tako će ostati do kraja moje karijere – dobijam i gubim igrajući tenis na teniskom terenu.

Usledilo je dodatno pitanje o toj temi, Zvereva su pitali da li je siguran da je u Sinsinatiju Cicipas imao telefon u torbi kada je izlazio napolje.

– To me niste pitali tada u Sinsinatiju, što me je veoma iznenadilo, jer bih odgovorio iskreno. Nije ga bilo duže od deset minuta. Njegova tata piše poruke na telefonu. On izađe na teren u odjednom potpuno promeni taktiku. Nisam samo ja, svi su to videli. Razmišljam: ‘Ili je otišao na neko magično mesto ili postoji neka komunikacija’. Ali ne želim ni da mu ukažem nepoštovanje. Odličan je igrač, broj tri na svetu s razlogom. Verujem, kao što je i Endi rekao, da mora da postoji neki nivo poštovanja. Nekada je moguće, jednostavno se ode do toaleta, moguće je, ali dešava se prečesto, rekao bih – zaključuje Zverev.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here