Beogradski večiti Crvena zvezda i Partizan bi voleli da se nađu u eliti sledeće godine, ali iako za to ima dosta realnih argumenata, ima i dosta otežavajućih okolnosti.

Deluje kao nerealna želja svih ljubitelja košarke, ali postoje i realne opcije da se tako nešto dogodi i da Štark Arena sledeće sezone bude bastion evropske košarke.

To je potvrdio i izvršni direktor Evrolige Edvard Skot za Sport klub.

– Pravila licenciranja Evrolige za sezonu 2020/2021. uključuju tri specijalne pozivnice, a jedna od njih rezervisana je kao prioritet za prvaka ABA lige.

– Ako šampion ABA lige nije Partizan, a Partizan bude šampion ili vicešampion Evrokupa i tako se direktno plasira u Evroligu za 2020/2021, postoji mogućnost da sledeće sezone dve ekipe iz Jadranske lige učestvuju u Evrolige – rekao je Skot.

Košarkaši Partizana obezbedili su prednost domaćeg terena u plej ofu Evrokupa sve do finala, pa i u finalu, jer imaju najbolji skor od 5-1. To znači da od tri meča u plej -ofu, dva će uvek da igraju na svom terenu. Naravo, ako se takmičenje nastavi u ovom formatu.

Prema trenutnoj tabeli ABA, a tako će ostati i do kraja lige jer je ostalo samo jedno kolo Zvezda i Partizan se mogu sresti tek u finalu ABA, ako naravno uspeju da prođu svoje rivale.

Tako da ako se desi da Partizan dođe do finala Evrokupa (bilo kroz plej of ili kroz Fajnal Ejt koji se pominje zbog odlaganja takmičenja) obezbediće Evroligu, a ako se u finalu ABA sretne sa Zvezdom, a crveno-beli osvoje titulu, oba tima će igrati elitno takmičenje.

Naravno, to neće biti lako jer se pita i Budućnost.

Međutim, Edvard Skot nije detaljno objasnio šta će biti ako Partizan osvoji ABA i uđe u finale Evrokupa, da li tada drugoplasirani ide u Evrolgu?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here