Košarkaši Crvene zvezde doživeli su novi poraz u Evroligi pošto su na gostovanju u 28. kolu poraženi od Olimpijakosa 94:79.

Kao i u prethodnim mečevima viđena je partija puna uspona i padov. Olimpijakos je meč otvorio trojkom Saše Vezenkova , Zvezda je poenima Kuzmića i Lojda stigla do vođstva, ali su brojne greške u odbrni uticale da Zvezda juri prednost rivala.

Uz to, defanzivni skok bio je problem za beogradski sastav, što je Olimpijakos umeo da kazni, posebno preko Slukasa.

U drugom delu meča, Zvezda je zaigral amnogo bolje. Dve dobre odbrane omogućile su četiri lakih poena i ubrzo je Olimpijakos vodio sa pola koša razlike. Ubrzo je dalekometnom trojkom Zvezda došla do drugog vođstva na utakmici, a prvog posle uvodnih minuta, ali je uprkos dobroj odbrani, Mekisik uzvratio istom merom.

Simonović je šutirao trojke perfektno (4/4), identično kao Mekisik na drugoj strani, i konstantno su gosti bili u minimalnom zaostatku, a grčki velikan je, ruku na srce, imao pomoć nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka. Međutim, ipak su uspeli domaći ponovo da se odvoje i uz Vezenkova i Žan-Šarla dođu ponovo na +8. Moglo je biti i drugačije, ali je Dobrić promašio zicer, što je, naravno, kažnjeno.

Loša realizacija u poslednjem kvartalu, te slabe odluke pri predaji lopte udaljavale su Crvenu zvezdu od bitke za pobedu i dvocifrena razlika je ponovo bila na semaforu. Izuzev Simonovića, gotovo da nije ni bilo šuta spolja, a sjajni bek je gađao kao na traci. Falio je u tom segmentu Džordan Lojd, kao i njegovi poeni, a isto se može reći i za Voldena koji je igrao manje od 20 minuta na ovom susretu.

Nisu uspeli da se vrate igrači sa Malog Kalemegdana posle novog ,,bega“ Olimpijakosa, pa je tako zabeležen i 21. poraz u ovoj sezoni, a osmi uzastopni.

Sjajan je u Crvenoj zvezdi bio Marko Simonović sa 19 poena (5/8 za tri poena), 11 je dodao Dobrić, dok je Mekisik na suprotnoj strani imao 20 poena. Saša Veznikov upisao je 17.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here