Četvrtak 6. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 28.03.2011.
12:00
Lj. Mudrinić - Vesti - Foto: A

Bez nauke i kulture nema napretka

Matična biblioteka "Ćirilo i Metodije" otvorila je svoja vrata najmlađim Prijedorčanima sa željom da kroz "Dečju pričaonicu" predškolskoj deci na što lepši način otkriju čari lepe književnosti, razvijaju njihovu ljubav prema knjizi i upoznaju ih od kolike je važnosti čitanje.

Osvajaju nova znanja: Mladi Prijedorčani
 


Direktor ove ustanove Mara Ećim kaže da deca, pored sadržaja kao što su igračke i didaktički materijal, ovde mogu da nauče dosta korisnih stvari, odnosno da od malih nogu nauče da se druže sa knjigom.
 

- Ciljna grupa su nam mališani koji su krenuli, ili će iduće školske godine sesti u školske klupe i koji tek uče da pišu. Naši bibliotekari, kroz interaktivan rad sa njima, čitajući im bajke, basne ili druge priče i pesme namenjene njihovom uzrastu i prepričavajući ih sa njima, otkrivaju im svu lepotu književnosti, ali i podstiču im maštu i motivišu na kreativnost. Tako naši polaznici uče da i sami ispričaju neke nove priče ili da nacrtaju likove i događaje iz pročitanih dela koja su ostavila na njih najjači utisak - kazala je Ećimova.
 

Ona je dodala da im je u opremanju "Dečje pričaonice" značajno pomogla Fondacija Arcerol Mital Prijedor, koja im je poklonila televizor i DVD, preko kojih prikazuju edukativne programe - crtane i druge filmove. Ovo je samo jedna u nizu donacija te Fondacije usmerena u obrazovanje i kulturu najmlađih Prijedorčana, što je preduslov za napredak društva.


"Dečja pričaonica" je zbog skučenog podstanarskog prostora u kojem se već decenijama nalazi Biblioteka, smeštena u Dečje odeljenje, čiji je jedan njegov deo preuređen za nju.
 

- U njoj deca radnim danima borave od 8 do 16 sati, a u proteklih desetak dana, koliko je otvorena, najbolju saradnju ostvarili smo sa Osnovnom školom "Branko Ćopić" i Dečjim vrtićem "Radost" - kazala je Ećimova i dodala da se nadaju da će u narednom periodu biti sve više zainteresovanih roditelja da svoju decu uključe u nju.
 

Ona je istakla i da se nada da neće još dugo čekati da im se pronađe adekvatan prostor za njihovu ustanovu i naglasila da će im se tek sa rešavanjem ovog njihovog višedecenijskog problema, otvoriti mogućnosti za obogaćivanje sadržaja svih segmenata njihove ustanove, među kojima i "Dečje pričaonice".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online