A. Čukić

Fond dijaspora za maticu uplatio je 11.720.000 dinara (100.000 evra) kao prvu pomoć matici za zaustavljanje i iskorenjivanje pandemije koronavirusa.

Pomoć je, kako je saopštio Fond, uplaćena na bankovni račun Ministarstva zdravlja Republike Srbije a namenjena je nabavci najneophodnije medicinske opreme, lekova i materijala za urgentne potrebe zdravstvenih ustanova u Srbiji, uključujući pokrajinu Kosovo i Metohiju, i u Republici Srpskoj.

Izražavajući priznanje i zahvalnost svim dosadašnjim donatorima, Upravni odbor Fonda dijaspora za maticu je pozvao sunarodnike, fizička i pravna lica da, svako u skladu sa svojim mogućnostima, u ovom teškom periodu iskaže solidarnost i pridruži se akciji prikupljanja humanitarne pomoći, u dijaspori i matici, kako bi se pandemija virusa Covid-19 savladala u što kraćem vremenu i otklonile njene posledice.

2 COMMENTS

  1. Nikakvi novcani prilozi, samo materijalna i medicinska pomoc!!!. Oni na polozajima ce sve prokockati. To su sve pokolenja neradnika i lopova. Mnogi su otisli u muckarose i nazivaju se posrednici u prodaji nekretnina. Bez ikakvog obrazovanja i uloga. Narod im veruje i naseda na njihove lazi. Ko je bio u stanju da stvori i sagradi, moze i da proda bez tudje pomoci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here