Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 26.05.2011.
12:00
K. Savić - Vesti - Foto: A

Svakim prilogom, Nikolaj bliže operaciji

Monika Milenković preuzela ukupno 170 evra od donatora iz Flenzburga, Rajhštata i Minhena, kao i 350 australijskih dolara iz Melburna i Sidneja.

Majka trogodišnjeg Nikolaja Milenkovića iz Lapova, rođenog sa spinom bifidom, Monika Milenković, posetila je nedavno beogradsko Dopisništvo "Vesti" kako bi preuzela sve pristigle novčane priloge za lečenje njenog sina, o kojima smo već pisali.

U srcu i mislima dobrotvora: Nikolaj sa majkom Monikom Milenković

Među tim donacijama su: 100 evra Mila Milašina iz Flenzburga, 50 evra Zorana Mićića iz Rajhštata, 20 evra Miodraga Đekića iz Minhena, 200 australijskih dolara porodice Damnjanović iz Sidneja, 100 dolara Branka iz Melburna i 50 dolara anonimnog donatora iz Australije.


- Iskoristiću ovu priliku da se još jednom do neba zahvalim svim ovim divnim ljudima koji su poslali pomoć Nikolaju. Svi ovi humani gestovi zemljaka iz dijaspore, suprugu Bojanu i meni daju na znanje da nismo sami u borbi za zdravlje našeg sina koji je već osam puta operisan. Iskreno, nismo mogli ni da sanjamo da će se do sada toliko

Prikupljeno 5.825 evra

 

U dosadašnjem toku akcije Humanitarnog mosta, Milenkovići su prikupili 5.825 evra. To znači da je potrebno još 9.175 evra, kako bi Nikolaj mogao na lečenje u Diseldorf. Pošto to nije mala suma, nesrećni roditelji se i dalje uzdaju u plemenite zemljake iz dijaspore i njihovu pomoć kako bi njihov sin ozdravio i bio kao i sva ostala dečica.

dobrih ljudi širom sveta odazvati našem apelu i da će nam poslati svoju svesrdnu pomoć i podršku. To nam zaista mnogo znači i daje nadu da ćemo na kraju uspeti da Nikolaja odvedemo na lečenje, što je najvažnije, kako ne bi celog života nosio na trbuhu stoma kesu - kazala je majka Monika, bez zaposlenja, koja se svim silama trudi da Nikolajevo zdravlje što bolje očuva do odlaska na lečenje, a potom nastavila:


- Pri tom, taj hirurški zahvat će mu, po procenama lekara, takođe pomoći u razvoju motoričkih funkcija, pa se neće kretati kao sad, samo uz pomoć dupka. Zato hvala svim tim ljudima do neba što misle na našeg sina i daju doprinos ovoj humanitarnoj akciji i našoj misiji da Nikolaja odvedemo u Nemačku. Svesni smo da je sa svakim prilogom naš sin bliži lečenju u Nemačkoj i to samo zahvaljujući ovako divnim ljudima. Do sada smo uspeli da prikupimo oko 5.825 evra što nam daje veliku nadu da ćemo uz pomoć dobročinitelja uspeti kroz neki vremenski period da obezbedimo celu sumu od 15.000 evra koliko košta zahvat u Diseldorfu.


Ono što mladi bračni par Milenković, žarko želi je da svom malenom i bistrom sinu sa očaravajućim osmehom, hirurškim zahvatom u Nemačkoj povežu debelo crevo sa anusom i stvore osećaj za obavljanje fizioloških potreba. Samim tim, omoguće mu zdrav i normalan život, bez muka i trauma koje bi zbog svog fizičkog stanja mogao da ima u budućnosti. Zato su Monika i Bojan Milenković sve svoje nade položili u dobrotvore i njihovu pomoć, duboko verujući da će na kraju zajedno slaviti Nikolajevo izlečenje i da će sve nedaće kroz koje su prošli, postati samo daleko sećanje.
 

Kad sreća okrene leđa

 

- Činjenica je ta da nije Nikolajeve bolesti, mi bismo živeli normalno kao sav svet. Kad je čovek mlad i poletan ne može ni da pomisli da bi nešto moglo da pomuti njegovu sreću. Mi smo to doživeli na mnogo težak način, preko svog deteta. To ne bismo poželeli ni najgorem neprijatelju. Još je gori onaj osećaj kad znate da sami ne možete da pomognete svom detetu i omogućite njegovo lečenje, jer jedino suprug Bojan radi i to šta stigne kako bi nam obezbedio sredstva za život, pošto stalnog zaposlenja nema. Naravno, mi se trudimo i da od toga uštedimo koliko možemo kako bismo Nikolaja odveli na lečenje što pre, ali to nije dovoljno, ni približno - kazala je majka Monika.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online