Četvrtak 6. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 06.11.2012.
12:01
S. Aleksendrić - Vesti - Foto: Vesti A

Sinovi i kćeri jedino bogatstvo

Naslov jedne reportaže objavljene u našem listu, "Deca koja jedu golubove", koja govori o tegobnom životu jedanaestočlane kosmetske porodice Savić, dirnuo je srca mnogh zemljaka širom dijaspore koji su poželeli da im pomognu. U Redakciju "Vesti" stigao je novčani prilog od 550 australijskih dolara koje je, uz pismo podrške ovoj porodici iz Zebinca kod Novog Brda iz Sidneja poslala porodica Opačić.

Sanjaju bolju budućnost: Majka Gospava sa decom

"Neka vas čuva Gospod naš Isus Hristos i presveta njegova majka sa svim svetim. Neka vam podare zdravlje, slogu, mir, ljubav i neka vas čuvaju na svim putevima vašim", poručili su Opačići Savićima kojima će ova pomoć sigurno dobro doći uoči predstojeće zime.


Jer, Savićima svega nedostaje sem dečje graje u više nego skromnoj kući. Gospava i Ljubiša Savić jedva sastavljaju kraj sa krajem razvlačeći na mesec dana i 11 gladnih usta simboličnu i neredovnu socijalnu pomoć.


Majka Gospava, na čijem se licu vide tragovi teškog života ispunjenog borbom za golo preživljavanje, kaže da je u nehumanim uslovima odgajila Dragana, Draganu, Zorana, Lazara, Miodraga, Jelenu koja gotovo svakodnevno ima epileptične napade, Slađana, Marinu i petogodišnju Anu. Najstariji sin studira, troje je u srednjoj i dvoje u osnovnoj školi. Svi su odlični đaci. Bore se za svoje parče boljeg života vredno učeći, ne posustajući u okolnostima u kojima bi mnogi digli ruke od knjige. A njima je ona izlaz.

Kontakt telefon

 

Poštovani čitaoci, ukoliko želite da pomognete jedanaestočlanoj porodici Savić to možete da učinite uz pomoć Redakcije našeg lista ili tako što ćete s njima stupiti u kontakt posredstvom telefona: +37744357298. Budući da su deca uzrasta od studenata do predškolaca verujemo da će svako od vas nači načina da nekoga od njih obraduje, jer dolazi i vreme praznika.


Pored sirotinje, ono što posebno brine roditelje i njihovu ionako tešku životnu situaciju čini još težom jeste i bolest male Jelene.


- Ima svakodnevne napade epilepsije. Da mi je ona zdrava, za ostalo bismo se snalazili kako znamo i umemo, a pošto je bolesna pare idu za nju, od 200 do 300 evra na lekove mesečno. Na svaka tri meseca su kontrole na Institutu za majku i dete u Beogradu. Ali, i za odlazak kod lekara treba para - priča Gospava sanjajući neke bolje dane za svoju decu.


Verujemo da će i ova kosmetska porodica lakše prebroditi nevolje uz podršku ljudi dobre volje koji su uvek imali razumevanja za one u otadžbini kojima sudbina nije bila naklonjena.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online