Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 27.12.2012.
12:01
S. A. - Vesti - Foto: A

Dobre želje za najželjeniju bebu

Posle smrti 32-godišnje Jelene Trikić iz Prijedora, izbeglice iz Drvara, koja je odbila da prima citostatike kako bi na svet donela malog Nikolu, čitaoci "Vesti i dalje šalju pomoć dvomesečnom sinu ove hrabre žene i njenom neutešnom suprugu Goranu Dunoviću.

Miran i napredan: Mali Nikola
 



U Dopisništvo "Vesti" u Beogradu stigle su dve nove donacije iz Australije. Davor Trifunović iz Adeleida poslao je 50 australijskih dolara, a donaciju od 100 AUD uputila je Milja Bjekić iz Sidneja.


Izražavajući najiskrenije saučešće porodici, naša čitateljka poželela je da Nikola, donet iz banjalučke bolnice tek posle majčine sahrane, i pored svega ima lepo i srećno detinjstvo jer je njegova majka žrtvovala svoj život da bi on živeo.

Samohrani otac: Goran Dunović

Tek nešto više od mesec dana uživala je grleći svog jedinca, uživajući u ulozi majke, svesna da se izlaže životnoj opasnosti. Danas mali Nikola, dete ljubavi, živi sa ocem Goranom kojem oko bebe pomaže sestra Sonja, koja ima dve odrasle devojčice, mnogo iskustva i još više volje da podiže bratanca onako kako bi to Jelena činila.


Saznali smo da je Nikola mirna beba, da plače samo kad je gladan i mokar. Otac ga redovno vodi kod lekara na kontrolne preglede, a dobra vest je da nema neuroloških poremećaja budući da je pre vremena došao na svet.


- Hvala dobrim ljudima koji brinu za mog sina i čije mi reči ohrabrenja mnogo znače. Trudiću se da mu pružim sve, da mu budem i otac i majka, negovaću uspomenu na Jelenu da naš sin zna sa koliko ljubavi i želje je došao na ovaj svet - kaže Goran Dunović, nastavnik u jednoj prijedorskoj školi, ali pre svega požrtvovani otac dečaka koji je postao miljenik zemljaka širom sveta.
 

Nisu zaboravljeni

Novčane donacije za malog Nikolu Dunovića biće u najskorije vreme uručene njegovom ocu Goranu, a uručiće ih dopisnik našeg lista iz Prijedora. Tada ćemo sigurno imati prilike da saznamo i neki detalj više o životu oca i sina koji u nevolji nisu zaboravljeni i koji će još dugo biti u mislima brojnih humanih ljudi koje je duboko dirnula njihova priča.
Reporteri "Vesti" takođe su na usluzi svim čitocima koji planiraju da tokom novogodišnjih i božićnih praznika posete malog Nikolu.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Nikola je svima zarobio srca
HUMANITARNI MOST Uživa u svakom danu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online