Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 19.12.2013.
12:01
B. Grujić - Vesti - Foto: Z. Dedić A

Biće svega što nam srce ište!

Redovna čitateljka "Vesti" i učesnica u brojnim akcijama Humanitarnog mosta, Gvozdena Ekvilo iz Ciriha, pred božićne i novogodišnje praznike prijatno je iznenadila, obradovala i izmamila osmeh svim članovima porodice Pap iz prigradskog naselja Mužlja kod Zrenjanina. To je postigla poslavši im na kućnu adresu vrednu donaciju od 430 franaka.

Hvala od srca: Janoš Pap sa suprugom Zvezdanom
 

- Veoma smo zahvalni gospođi Gvozdeni. Ulepšala nam je ove predpraznične dane. Svojom donacijom omogućila da i mi, kao svi drugi ljudi, razmišljamo o pripremanju Božića i Nove godine i na vreme obezbedimo namirnice, ali i okitimo jelku, što odavno nismo činili - ističe glava sedmočlane porodice Janoš Pap.

Ulepšani svi predstojeći praznici

- Prvi put posle, ne znam ni sama koliko godina, našoj deci ćemo prirediti pravo slavlje uz paketiće. Oni će se sastojati od mnoštva slatkiša, pošto često nisu bili u prilici da ih dobiju. Naravno, ukrasićemo jelku i ispod nje staviti poklone, uglavnom u vidu nekog odevnog komada, pošto im garderoba zaista nedostaje, a mi sami nismo u mogućnosti da im je često obnavljamo - rekla je Zvezdana Pap.

Njegova supruga Zvezdana, majka Eržebet (90), kao i troje od četvoro dece, ozbiljno su oboleli, što im stvara goleme muke.


- Osim pripremanja pomenutih praznika, deo novca ćemo usmeriti na suprugu Zvezdanu, koja boluje od multiple skleroze i svakodnevno koristi skupe lekove, za koje mi jednostavno nemamo novca. Zato nam svaka pomoć dođe kao dar sa neba. Još jednom od srca hvala gospođi Ekvilo, koja nam je već u nekoliko navrata pokazala kakvo srce ima. Napisao sam joj i pismo. Ipak, koristim priliku da je i ovako javno, posredstvom "Vesti" pozovem, da kad god poželi svrati u naš skromni dom.

- Vrata naše kuće uvek su otvorena. Nemamo mnogo, živimo i više nego skromno, ali za humanost takvih ljudi poput Gvozdene Ekvilo, jednostavno stvorićemo i ugostićemo je domaćinski, kao da je kod svoje kuće - zaključuje Janoš, koji je nedavno otpušten iz bolnice zbog predinfarktnog stanja i problema sa bubrezima.


Zato ovaj nesrećni čovek ima zabranu lekara da se bavi bilo kakvom fizičkom aktivnošću, zbog čega nije u mogućnosti da zarađuje i obezbedi porodici sredstva za najosnovnije životne potrebe.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Radost i briga u isti mah
HUMANITARNI MOST Rešen deo ogromnih problema
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online