Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Bez vaše pomoći, života mi nema

Nezaposlena samohrana majka iz Kragujevca Dušica Arsenijević prinuđena je da zbog mučne materijalne situacije i teškog malignog oboljenja želuca mesi torte kako bi mogla da ide na lečenje u Beograd. Sa svega 38 kilograma težine, samo dva meseca posle teške operacije želuca i sa delimično odstranjenim jednjakom, ona se dovija za novac kako zna i ume. A finansijska sredstva su joj i te kako neophodna za dilatacione balone i poseban režim ishrane, pošto sme da jede samo kašastu hranu.

Brine o majci i ne odvaja se od nje: Dušica sa mlađim sinom Bogdanom

- Želudac mi je odstranjen, kao i deo jetre i jednjaka. Posle biopsije mi je dijagnostikovan karcinom. Moram na hemioterapiju, ali zbog male telesne mase još ne mogu s njom da započnem. Moram prvo da se oporavim fizički. Zbog prirode bolesti mogu da jedem samo određenu hranu koju mi je preporučio nutricionista, a ona košta trostruko više nego obična. Sve moram da pasiram, kao da sam beba - kaže Dušica, koja živi sa dvojicom sinova i starom i bolesnom majkom.

Dušičin stariji sin Marko radi u pekari i zarađuje minimalac. Majka prima malu penziju, pa sve što imaju daju Dušici za odlazak u Beograd na proširenje jednjaka. Svaki odlazak u prestonicu na VMA i intervenciju je košta oko 30.000 dinara (oko 260 evra).


- Sve što imamo u kući potrošim na jednu intervenciju u Beogradu i tako svakog meseca. Za ono najosnovnije se nekako snalazimo. Doduše, ni sami više ne znamo kako. Pomagali su mi prijatelji i rođaci, ali teška ekonomska situacija je pogodila sve, pa i njih. Zato nemam ni obraza od njih da tražim - rekla je vidno uzrujana Dušica.

Iako bolesna, mora da radi

Nekada je Dušica radila kao trgovac u već sada propaloj fabrici konfekcije 22. decembar. Kad je ostala bez posla, radila je na crno u poslastičarnicama i pekarama. A onda je kod kuće mušterijama mesila torte i privatno. Iako ima svega 38 kilograma jer su je bolest i komplikovana operacija potpuno iscrpli. Nedavno je bila prinuđena da prihvati narudžbinu pošto joj je novac neophodan.

 

Kontakt

Poštovani čitaoci "Vesti", ukoliko želite da pomognete Dušici Arsenijević i olakšate preteške muke zbog troškova lečenja u Beogradu, možete stupiti sa njom u kontakt na adresu: ulica Crvena zastava br 5/3, 34 000 Kragujevac, Srbija, kao i putem telefona na broj: +381 61 279 68 63.


Dok stariji sin Marko radi, mlađi sin Bogdan pre ili posle škole brine o majci i pomaže sve što treba. Dušica se obraćala državnim institucijama za novčanu pomoć, ali su je svi odbili jer takoreći imaju redovna primanja. Zbog toga što u Srbiji nema gde da se kupi odgovarajući dilatacioni balon, Dušici jednjak produvavaju s neodgovarajućim, ali to je samo delić poteškoća. Ova intervencija joj je nažalost neophodna da bi mogla da guta hranu. Bez toga, njen i ovako krhki organizam mogao bi još da oslabi. Samim tim, došlo bi do mnogo težih posledica i ugrozilo njen život.


- Nemam više kome da se obratim. Jedina nada su mi humani zemljaci u dijaspori. Muka me je naterala i na to, da im se ovako javno obratim za pomoć. Navikla sam da živim od svojih deset prstiju, ali nema mi drugog izbora. Deci sam potrebna i zato se svim silama trudim da ne posustanem u borbi s opakom bolešću koja me je ophrvala - ispričala je Dušica uz brojne uzdahe zbog nemoći da bilo šta sama promeni.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Podrška koja život znači
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online