Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 13.02.2014.
12:01
K. N. - Foto: Vesti A

Novac najveća prepreka

U kako teškom vremenu živimo, svakodnevno smo svedoci. Svako od nas se bori na svoj način da izađe na kraj sa životnim problemima. Nažalost, kada bolest ili neka druga nevolja pokucaju na vrata, događa se da sami dalje ne možemo u toj borbi, i da nam je tuđa ruka pomoći i više nego dobrodošla. U takvoj situaciji se našla i porodica Matić iz Malog Zvornika, čiji sin Željko već pune 43 godine boluje od cerebralne paralize.

Željko Matić sa majkom Milevom

Tegobe su prisutne od ranog detinjstva, zbog čega je lečen u više navrata i operativnim putem.


- Od kada smo dobili Željka, supruga i ja se svim silama trudimo da mu omogućimo kvalitetan život bez muka i briga, svesni da za njegovu boljku pravog leka i nema. Iako smo sve i svašta pokušavali i davali silan novac za njegovo lečenje. Ta dugogodišnja borba nas je već potpuno iscrpela. Tačnije, od kada sam u penziji i nisam više sposoban da privređujem. A pošto je supruga Mileva domaćica, prima samo malu nadoknadu za tuđu negu i pomoć. Verujte mi da sam doskoro Željka svaki dan vodio na fizikalne terapije u Banju Koviljaču.

Dok se moglo, nismo ništa preskakali. To na našu nesreću nije više bilo održivo, pre svega sa finansijskog aspekta. Lekari su na poslednjem pregledu preporučili Željku još jedno banjsko lečenje i rehabilitaciju, a mi smo se takoreći uhvatili za glavu, jer je za Željkov boravak u Banji Koviljači sa pratiocem potrebno čak 2.400 evra. Otkud nama toliki novac... - počeo je priču o svojim nevoljama 71-godišnji penzioner Ratko Matić.


Zbog prirode bolesti Željko otežano hoda, ima izražen spazam u nogama i levoj ruci, zbog čega mu je neophodno banjsko lečenje.

Kontakt

Svi plemeniti čitaoci "Vesti" koji žele da pomognu porodici Matić i omoguće njihovom sinu nastavak rehabilitacije u Banji Koviljači, mogu stupiti sa njima u kontakt na adresu: Kralja Petra Prvog 45/2, 15318 Mali Zvornik ili putem telefona na brojeve: +381 63 725 82 49 i +381 15 471 823. Na usluzi je, naravno, i Redakcija "Vesti".


- Nisam znao ni kud ću, ni šta ću, kada nam je jedna dobra žena rekla da se za pomoć obratimo plemenitim čitaocima "Vesti", nadaleko poznatim po svojim plemenitim delima. Nikada u životu nisam molio za pomoć i u prvom trenutku to mi je bilo nepojmljivo. Ali, kao i svaki roditelj, morao sam to da prelomim. Pre svega, zarad svog sina, o kome nema ko da brine do nas roditelja, pa dokle god u nama ima snage. Zato ovom prilikom želim da zamolim sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da nam pomognu da rešimo ovaj, za nas, nerešiv problem. Nemamo kome drugome da se obratimo za pomoć. Većina naših sugrađana je, takođe, u teškoj situaciji, a banjsko lečenje je jedino što mu može pomoći i spasiti ga bolova, nastalih ukočenošću mišića.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Dobročinstvo vratilo nadu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online