Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 29.09.2014.
12:00
B. Miličić - Vesti - Foto: B. Miličić A

Kolo sreće se okreće

Od velike količine pristigle humanitarne pomoći u podrum Crkvenog centra u Minhenu Srpske pravoslavne crkve, koja čeka da bude odvezena i podeljena porodicama kojim je potrebna, Stana Jovanović iz Minhena je skoro svakodnevno prebirala i sortirala stvari da bi pripremila tri pošiljke za tri višečlane porodice u Srbiji.

Brado paketa: Bližnjim s ljubavlju
 

Radeći u podrumu ona je zaradila i prehladu, ali ne žali se, jer veruje da će ono što je spremljeno uskoro obradovati čak 25 dece u tri porodice - Dragana i Draganu Ljubisavljević iz sela Stropsko kod Vranja koji imaju jedanaestoro dece, potom Slobodana i Sanju Stojiljković iz zaseoka Berivojštica i njihovih petoro mališana, kao i Gorana i Vesnu Golubović iz Popovca kod Paraćina, sa njihovih devetoro dece. U ovom velikom poslu i Stanin sin, student Dragutin Jovanović, pomagao je majci u pripremi pošiljke za ove tri porodice.


- Majka se mnogo angažovala da izdvoji sve što bi moglo biti od koristi ovim višečlanim porodicama sa dosta dece, tako da se i sama razbolela. Informaciju o ove tri siromašne familije dobila je čitajući Humanitarni most "Vesti" i već su spremljeni paketi sa odećom i obućom za decu. Pokušaćemo da pošaljemo i po dva dušeka i jedan televizor u svako ovo domaćinstvo. Brinula je kako će to poslati, ali nam se javio Vladimir Božić iz Minhena koji ima kombi u koji bi sve to moglo da stane, tako da iščekujemo da to otpremimo, a onda i da bude podeljeno po porodicama, jer je majka na svakom paketu napisala prezime onih kojima ovo šalje od srca - kaže Dragutin Jovanović.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Poseban poklon namenjen je nedavno rođenim blizancima Petru i Pavlu u porodici Stojiljković.
 

Požrtvovani zemljaci: Vladimir Božić i Dragutin Jovanović
 

I protojerej-stavrofor Đorđe Trajković svedoči o predanom višednevnom radu Stane Jovanović u podrumu koji je prosto zatrpan različitim stvarima. Vladimir Božić, koji će voziti pomoć u Srbiju, kaže da će posle 1. oktobra krenuti na put i obećava da će u celosti ispuniti Staninu želju i predati pakete pomoći onima kojima je ona to namenila.
 

Radost za 25 dece

"Vesti" se zahvaljuju Crkvenom centru u Minhenu, a posebno porodici Jovanović koja nije žalila ni vremena ni truda da obraduje 25 dece, koliko ih imaju ove tri velike srpske porodice. S koliko je ljubavi sve rađeno, ponajbolje govori fotografija brojnih vreća, a na svakoj je pažljivo ispisano rukom plemenite zemljakinje ime porodica Ljubisavljević, Stojiljković i Golubović.

 

Uvek sa zemljacima

Humana zemljakinja Stana Jovanović je iz Bača u Nemačku došla pre 42 godine. Zaposlena je u jednoj tvornici u Poingu kod Minhena. Tokom rata u bivšoj Jugoslaviji slala je pomoć sunarodnicima, a najviše lekove uz podršku jednog lekara Grka. Sin Dragutin je student treće godine elektrotehnike na Tehničkom univerzitetu u Minhenu.

 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ne predajemo se
HUMANITARNI MOST Podrška zlata vredna
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online