Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 27.10.2014.
12:00
B. R. - Foto: Vesti A

Srećna ti domaćine krsna slava!

Bez osnovnih uslova za život, ali s nadom da će nešto možda biti bolje, osmočlana porodica Ničić dočekuje svoju sedmu godinu u kontejnerskom naselju u Gračanici, a jedino što im je ulepšalo krsnu slavu, Svetu Petku, bili su poklon-paketi naše čitateljke i dobrotvorke Nadežde Radović iz Vizbadena, koje smo na teške jade i muke konačno prebacili na Kosmet.

Skučen prostor i teški uslovi za život

Jeste dugo trajalo, ali stiglo je baš u pravi čas, tvrde 37-godišnji Bojan i 36-godišnja Nataša Virijević Ničić kojima su zbog šestoro dece, na raspolaganju dva kontejnera od po 15 kvadrata! I nova kuća, ali samo na papiru.


- Svi smo se mnogo obradovali, jer to nije prvi poklon-paket ove divne žene iz Nemačke, ali ponajviše deca. Kada je najmlađi sin Jordan video lopticu među pregršt poklona, nastala je vriska i graja. Evo, i sami čujete još ne prestaje - kaže nam u telefonskom razgovoru mlada majka Nataša i dodaje da su i svi drugi zadovoljni, i Dragana (17), Lazar /15/, Nemanja /12/, Jovana /6/, Jelena /4/, kako slatkišima tako i lepom garderobom.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


- Dobro smo koliko to možemo da budemo u ovim uslovima, svi nam kažu da se još malo strpimo, i da ćemo se iduće godine konačno useliti u kuću koja je napravljena za nas. Znam da ćemo se useliti jednog dana, ali pre toga treba izbaciti one koji su ušli u naš dom na divlje i nemaju nameru da se isele - ogorčeno kaže Nataša kojoj najteže pada bolest ćerke Dragane, operisane pet puta od tumora na mozgu, slepe i vezane za invalidska kolica.

Bez nade i plana: Kontejnersko naselje u Gračanici
 


Bojan Ničić je iz rodne kuće u selu Zlatari kod Prištine proteran 1999, i već je, kaže, zaboravio šta znači imati svoj prag, dom... Te godine kidnapovan mu je i otac Jordan (50), koji je kasnije pronađen mrtav. Majka mu je, veli, preminula ranije i na njenu sreću nije doživela raspad porodice... Šta reći ovim štićenicima "Vesti" u ovakvoj teškoj situaciji, sem da im naši čitaoci od srca žele da sledeću zimu i krsnu slavu dočekaju pod svojim novim krovom.
 

Bogati uzurpatori

Četrdeset kontejnera u Gračanici nužni su smeštaj porodicama raseljenim iz drugih krajeva Kosmeta posle martovskog pogroma 2004. Porodica Ničić je prva na spisku za useljenje u jednu od 74 kuće, izgrađenih od sredstava Vlade Srbije, i namenjenih stanarima ovog naselja, ali su ih nasilno zauzeli uglavnom dobrostojeći Srbi. Protiv uzurpatora podnete su krivične prijave i donete presude, koje nisu realizovane. Srpske institucije sada nemaju ni izvršnu vlast na Kosmetu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online