Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 25.11.2014.
12:01
B. R. - Vesti - Foto: Vesti A

Pomozimo malom Vladi da preživi

Dragi dijasporci i zemljaci, ako vas za naredne praznike put nanese ka otadžbini, na delu autoputa kod Beograda i u samom centru Pančeva, dočekaće vas veliki bilbord i sa njega topli osmeh bolesnog sedmogodišnjaka Vladimira Đorđevića. Nemojte da prođete bez zaustavljanja! Poklonite mu za Novu godinu, bar delić vaše pažnje i humanosti.

Uručen prilog iz Melburna: Porodica Đorđević u "Vestima" 

Mnogi od vas i ne znaju da se iza ovog osmeha jednog mališana krije veliki borac: to je dete kojem je izvađen već jedan bubreg zbog karcinoma, to je mališan čije su srce turski lekari već operisali, to je štićenik "Vesti" koji se sprema za treću bitku - operaciju ciste na mozgu u Rusiji. Sa bilborda gledaju oči dečaka koji nije imao sreću da svoje detinjstvo provede bezbrižno u igri, on je sve ove godine lebdeo između života i smrti. I ne zaboravite, dok budete hrlili svojim domovima u zavičaju da je Vladimirova druga kuća - bolnica...


Do sada su plemeniti ljudi širom dijaspore učinili sve svojim prilozima da njegovo srce kuca kao i kod njegovih vršnjaka. Sada je na redu završni zahvat u Moskvi koji košta 40.000 evra.

Bilbord: Poziv humanim ljudaim
 


Za poslednjih mesec dana ova cifra, koja je na smrt prepala njegove roditelje, majku Stanku i oca Sinišu, je manja za pet hiljada evra, koliko je u međuvremenu pristiglo novčanih darova iz inostranstva i od humanih sugrađana iz Srbije. Zasluga za najveći prilog od 1.400 evra, što smo ga porodici Đorđević nedavno uručili u beogradskom dopisništvu "Vesti", pripada Udruženju Srba Banije iz Australije, koji su sa svoje osme zavičajne donatorske večeri, nesebično darovali ovu novčanu donaciju uz želju da i Vladimiru obezbede srećnije detinjstvo.


- Zatečeni smo humanošću Banijaca iz Melburna. Uz veliko hvala, voleli bismo da i sve njih uskoro možemo obradovati vešću da je i treća operacija uspešno okončana. I da je naš Vladimir nalik svoj zdravoj deci - kaže zabrinuti otac Siniša Đorđević koji nikada ne zaboravlja da obavesti "Vesti" o svakom pa i najmanjem dobrovoljnom prilogu. Ali, ovoga puta ima razloga za radost: za mesec dana prikupljeno je putem SMS poruka oko 1.250 evra. Pored plemenitih Banijaca na listu dragih donatora upisao se velikim slovima i doktor Slobodan Ovuka, direktor pančevačkog Doma zdravlja koji se od novembarske nagrade za svoj uspešan rad, odrekao dela u visini od 500 evra.
 

Mobilne u ruke!

Sedmogodišnjem štićeniku "Vesti", koji ovih dana ponovo vodi presudnu bitku, pomaže i Studentska humanitarna fondacija Osmeh na dar iz Beograda koja je pokrenula akciju i sa mobilnim operaterima Srbije otvorila broj 7427 za njegovo lečenje u Rusiji. Molimo sve posetioce našeg portala Vesti onlajn iz Srbije da uzmu telefone u ruke i pošalju SMS poruku. Budimo ljudi!

 

Adresa

Ukoliko želite da pomognete Vladimiru, adresa porodice Đorđević je: Ulica Kej Radoja Dakića 3/15, 26.000 Pančevo. S njima možete stupiti u kontakt putem fiksnog telefona: 00381 13 418 159 ili mobilnog: 00381 63 7299 535. Na usluzi su vam, kao i uvek, i "Vesti": 00381 11 3193 771 ili 00381 11 3190 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Naš štićenik u opasnosti
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online