Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 08.01.2015.
12:00
D. Đorđević - Vesti - Foto: D. Đorđevoć A

Na prazničnoj trpezi i kolači i čokolada!

Malom, dvanaestogodišnjem šećerašu Vukašinu Spasiću reporteri "Vesti" uručili su dve novčane donacije od njegove stalne anonimne donatorke iz Švajcarske koja je ovih dana posetila rodni Kragujevcu i uplatila 19.000 dinara, kao i 100 evra, dar anonimne darodavke T. B. iz Berlina.

Miljenik čitalaca: Vukašin Spasić sa ocem Milanom
 

Novac je dobro došao ovom bolesnom mališanu, ali i njegovoj porodici, pa su se za praznike ponovili odećom i obućom, ali i kupili kvalitetniju hranu hranu koju Vukašin sme da jede zbog prirode njegove bolesti.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Hvala dragim dobrotvorima, omogućavaju nam da se Vukašin hrani pravilno i da mu se i na taj način poboljša zdravstveno stanje. Neka im dragi Bogomladenac blagoslovi domove zdravljem, radošću i veseljem - ističe dečakov otac Milan, iza čijih reči stoje i najnoviji nalazi sa lekarske kontrole u niškoj bolnici. "Smanjena mu je doza insulina, koji je inače davao sam sebi četiri puta dnevno, što je prvi znak poboljšanja njegovog zdravstvenog stanja. Imamo dovoljno novca da posećujem češće i njegovog lekara u Vranju, da se o svemu posavetujemo, posebno o ishrani i načinu života. Sve zahvaljujući čitaocima "Vesti", dragim dobrotvorima, našim spasiocima", kaže Milan Spasić i odaje nam malu tajnu:

- Pripremamo Vukašinu iznenađenje za praznike, na božićnoj trpezi će biti ono što on najviše voli, a to su teleće meso, čokolade i kolači za dijabetičare...

Vukašin ide u šesti razred u centralnoj školi na Bareliću. Svakodnevno pešači po šest kilometara u oba pravca. Ide i vraća se sa bratom Nenadom jer je Nikola pošao u prvi razred Srednje tehničke u Vranju. Pored Vukašina, Milan sa suprugom Violetom ima i sinove Nikolu (15) i Nenada (14). Tu je i njegova majka, starica Rajna (82). Svi oni bdiju nad Vukašinovim zdravljem koji je miljenik sela Nove Brezovice, ali i naših čitalaca kojima se i u ovoj godini zahvaljujemo na pažnji koju pokazuju prema ovom dečaku i njegovoj porodici.

Raspust uz knjige

"Položio sam razred sa dobrim uspehom, zadovoljan sam, nažalost ne mogu da budem odličan đak, ali važno je da nikad nemam jedinica. Volim da čitam i puno se zahvaljujem na paketu s knjigama koji mi je poslala dobrotvorka Vera Krstić iz Nemačke, a to su dela izdavačke kuće Odisej. Stalno su mi nadohvat ruke i presrećan sam", zahvaljuje se i Vukašin svojim brižnim darodavcima.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Vukašinu, s ljubavlju
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online