Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 02.02.2015.
12:00
B. R. - Foto: Đ. Janković A

Ljubav preko žice

Telefon u skromnom penzionerskom stanu porodice Petković zazvonio je u poslepodnevnim satima 29. januara. Od tri i po miliona stanovnika glavnog grada Nemačke, jedna žena podigla je slušalicu i pozvala na telefon našeg štićenika 24-godišnjeg Lazara.

Zaslužio novu šansu: Lazar Petković

I kao prst sudbine preokrenula mu celi život za nekoliko minuta. I to samo dan nakon objavljenog apela u "Vestima" da je mladom fizioterapeutu koji se od svoje četvrte godine života bori protiv karcinoma testisa, neophodno za jednu od završnih terapija u Moskvi još 1.500 evra!

- Zapamtiću taj 29. januar, kao nijedan... Seo sam na stolicu da ne bih pao, kada sam čuo da neko želi da mi pokloni 1.500 evra! Zvučalo je nestvarno, ni u najlepšem snu to ne bih mogao da sanjam, a zbilo se na javi...", priča nam uzbuđeno Lazar koji je već rezervisao kartu za Moskvu i spremio putnu torbu.

Dobri ljudi

Iz naše Redakcije u Frankfurtu obavešteni smo da za mladića iz Banje Koviljače i dalje pristižu novi prilozi za njegovo lečenje u Rusiji, a takođe porodici Petković javljaju se na telefon i brojni drugi humani ljudi. Hvala svima u ime Humanitarnog mosta, svaki evro biće utrošen na poslednju biohronu terapiju koja očekuje Lazara već u junu.

Ali, još je u šoku. Ništa manjem od trenutka spoznaje da postoji neko ko se zajedno s njim nada, ko nema ime i prezime, već samo pripadnost ljudskoj dobroti i ljudskom srcu. Da je san postao java, uverio se već 30. januara kada mu je iz Beograda na kućnu adresu uručeno 1.500 evra.

Poštujući želju naše čitateljke da ostane anonimna, ipak ćemo otkriti da je reč o našoj zemljakinji rodom iz BiH, koja je svoj radni vek provela u Nemačkoj i posle 40 godina otišla u zasluženu penziju. I odlučila da od svoje prve penzije usreći nekog poput Lazara, mladog čoveka što se dve decenije bori protiv teške bolesti, bez uzmicanja.

I to ne bez razloga: nepoznata dobrotvorka, zajedno sa svojim unukom, donela je ovakvu odluku, znajući i sama da je bolest veliki neprijatelj i da je uvek lakše pobediti nevolju udruženim snagama.

Tako su uz borca Lazara, stala još dva borca. Za ovakav gest malo je reći hvala ovoj čitateljki "Vesti", jer ponekad i naši štićenici, ali i novinari ostanu nemi pred pojedinačnim činom humanosti. I nama, ali i ovoj plemenitoj ženi, biće dovoljno da se Lazar vrati iz Moskve 15. februara, i da nam kaže s osmehom: "Dobro sam, ne brinite...". Srećno Lazare!

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Lazar na korak do izlečenja
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online