Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 23.03.2015.
12:00
B. R. - Foto: Vesti A

Odoše Kostadinovići u bolji život!

Kada su nedavno Duško Kostadinović, 36-godišnji nezaposleni elektrotehničar i građevinac, i njegova supruga 31-godišnja Slađana, majka petoro zdrave i vredne dece, primajući na poklon donaciju od 1.000 dolara anonimnih darodavaca iz Australije i 2.000 evra sa humanitarne zabave zemljaka u Firtu u Nemačkoj, rekli su da će im ovaj Vaskrs biti najlepši i najveseliji do sada.

Vesti
Obuka: Tata deli savete sinu

I nisu se prevarili. Sreća je pokucala na njihova vrata u banjalučkom naselju Srpski Milanovac i pre ovog najvećeg pravoslavnog praznika, jer im se ispunila jedina želja koju su imali - da se za svojih petoro mališana brinu od svojih deset prstiju.

Vesti
Osmeh kaže sve: Duško i Slađana Kostadinović

Novi kućni aparati

U dom Kostadinovića za koji dan će stići novi šporet Alfa plam na drva. Zna se gde će stajati, baš kao što je već određeno i mesto za novu veš mašinu Gorenje. A ruke domaćice koja je dosad ručno prala odeću za sedam članova, konačno će malo da se odmore. Prašinu sa poda i nameštaja više neće skupljati metlom, već novim usisavačem. Ali, ni to nije sve. Od ostatka donacije iz Nirnberga, predstavnici Srba za Srbe će kupiti deci novu odeću i obuću, a školarcima sve što im je dosad nedostajalo. Od izolacije trošnog kućerka odustalo se, s obzirom na to da Kostadinovići privremeno stanuju u tuđoj kući čiji je vlasnik u Kanadi.

Od sada će, zahvaljujući brojnim prilozima humanih ljudi iz sveta i otadžbine krenuti novim putem. Ali sa starim prijateljima, sa Humanitarnim mostom "Vesti" i Humanitarnom organizacijom Srbi za Srbe, koji su zajedničkim snagama uspeli da podignu na noge još jednu siromašnu porodicu i da njihovoj deci pruže lepše detinjstvo. I da nikada više ne idu gladna na počinak.

Tuđe je sve lepo ali svoje je najlepše, novi je životni kredo ove familije, čija su vrata bila dovoljno dugo otvorena da bi u dvorište, doduše tuđe kuće, stigli neki novi stanari: od sada će se svi članovi ove porodice brinuti za tek kupljenje četiri rasne svinje, jednu ženku i tri mužjaka, stotinu komada pilića koje će uzgajati i toviti. Iako nisu ni sanjali da će jednog dana ovo biti izvor njihovih budućih prihoda, i to se konačno desilo.

- Uz veliku radost. "Predstavnici humanitarne organizacije Srbi za Srbe iz Banjaluke i sa Pala su nas posetili i zajednički smo se dogovorili da donaciju od 2.000 evra iz Firta, dar Srba iz Nirnberga, uložimo u porodični biznis, jer je od svega bilo najgore čekati na posao kojeg nema i živeti od tuđe pomoći.

- Svi smo otišli u poljoprivrednu zadrugu i izabrali bolji život! Kupljene su nam najkvalitetnije svinje i živina, dobili smo odmah i koncentrat i hranu za naše životinje.

- Verujemo da ćemo vlastitim radom ne samo podmiriti naše potrebe, već i da će nešto od toga preteći i za prodaju.

- Zar ima veće radosti?", kaže nam mlada majka Slađana upućujući tople reči zahvalnosti svim plemenitim ljudima što su im nesebično pomagali i jednu siromašnu porodicu koja je vapila za zalogajem suvog hleba i odbačenom konzervom načinili istinski bogatom.

Svoju radost su odmah podelili sa čitaocima "Vesti" za koje čvrsto verujemo da neće biti ništa manje srećniji od naših štićenika. Kostadinovići, neka vas svuda prate sreća, mir, veselje...

Ni u snu

- Eto, čini nam se da smo rešili naše najveće probleme. Otplatili smo dugove, posebno onaj za struju koji nas je i najviše brinuo, zasad gori sijalica a nabavili smo ogrev i dovoljno hrane. Zdravi smo, mladi i željni posla. Ne treba huliti na Boga, ne treba želeti više od onog što nismo do pre nekoliko meseci ni smeli da sanjamo. Hvala, mnogo hvala - kaže na rastanku glava porodice Dušan Kostadinović.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Pokloni i pre Vaskrsa
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online