Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Deci za školu, roditeljima na radost

Nova školska godina je počela, a kao dar sa neba stigle su donacije od po 200 evra za tri siromašne višečlane porodice iz Vranja i okoline, od ukupno 1.000 evra anonimnog dobrotvora iz Novog Sada. Svojim plemenitim gestom izazvao je golemu radost mališana jer je pristigli novac utrošen na novu odeću i obuću, rančeve, sveske, bojice, blokove...

Radmila Drljača sa mališanima

Siromašnoj porodici Jasmine Milošević (34) i Zdravča Petrova (37) sa četvoro maloletne dece: Anđelom (17), Marijom (11), Stefanom (9) i Lazarom (7), iz vranjskog naselja Raška, zahvaljujući donacijama dobrotvora, čitalaca "Vesti", olakšane su svakodnevne životne teškoće sa kojima se susreću. Za njih je novopristigli novčani poklon od 200 evra Božji dar.

- Kada smo čuli za donaciju, svi smo skakali od radosti po kući. Anđela je odmah pošla sa mnom da odaberemo rančeve za sve. Sada je i Lazar pošao u prvi razred, svaki dan idem sa njim u školu, sedim i u klupi jer se nije odvajao od kuće. Ima probelma sa vidom, pa je ovo i šansa da kupimo prave naočare, koje doktor odredi, a ne da nosi one falš s pijace. Neka tog dobrog čoveka, ko god da je, i njegovu porodicu, Bog blagoslovi i podari im dobro zdravlje i sreću. On je naš spasitelj, jer decu ne bismo mogli da opremimo za školu - poručila je oduševljena Jasmina Milošević.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Presrećne: Jasmina Milošević sa ćerkom

Životna sudbina Radmile Drljače (41) i njeno četvoro dece dece, pisali smo, nastavlja da im zadaje udarce. Radmila ima velikih problema sa vidom, nosi sočiva -15. To je posledica nasilja njenog bivšeg supruga. Najstariji sin Dražen ima povremene probleme sa bronhijalnom astmom, od tegobnog života. Zato ih je donacija dobročinitelja iz Novog Sada spasla velikih muka.

Naše molitve su uz vas

Sedmoro Stoilkovića jesu siromašni, ali nisu gladni, jer je glava porodice Slavoljub (41) stvorio uslove da sami proizvode povrće za sebe, a višak prodaju. Imaju plastenik i manje stado koza koje su stekli od donacija čitalaca "Vesti".
- Hvala do neba za ovako vrednu donaciju. Stostruko mu se vratilo. Naše molitve za zdravlje i sreću biće uvek za tog dobrog čoveka. Najmlađi Bojan, koji je u kolicima, najviše se obradovao. Dobiće nove sveske, blokove i bojice, jer mnogo voli da crta. Ići ćemo u Vranje da kupimo i rančeve, nešto od garderobe, one jesenje, pa i zimske jer kod nas na planini, zima brzo stiže - ističe Slavoljub.

- Molim vas, mnogo se zahvalite u naše ime tom dobrom gospodinu. I ne sluti koliko nam je pomogao. Isto tako zahvaljujemo se i svim ostalim plemenitim čitaocima "Vesti" koji su nam do sada pomagali i spasli nas bede i gladi. Sada možemo da gledamo u budućnost otvorenog srca, posle toliko godina užasa i golgote kroz koju smo prošli. Ovaj novac za nas mnogo znači. Prvo, jer će deca poći u školu opremljena u potpunosti. Deo novca čuvaću i za operaciju očiju, kako ne bih oslepela. To treba da se radi u Nišu. Košta 500 evra, a ja sam prikupila 300. Nadam se da ću što pre imati i ostatak novca. Radim po kućama, čistim, i kada budem sve to naplatila moći ću spokojno na hirurški zahvat. Dražen privremeno radi kao obezbeđenje na jednoj građevini u Vranju. Snalazimo se da preživimo, drugog nema - kazala je Radmila.
 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST U pravi čas - za kiriju
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online