Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 12.02.2016.
12:00
K. N. - Vesti - Foto: Vesti A

Hvala svima do neba

Da 44-godišnji Aleksandar Milićević iz Valjeva, koji godinama boluje od teške neuromišićne bolesti mijastenije gravis nije sam u nevolji, svojim plemenitim gestovima pokazali su mu mnogi zemljaci širom sveta, a posebno oni iz Pariza predvođeni Ilijom Mikijem Vujovićem.

Vesti
Borba za zdravlje: Aleksandar Milićević u bolničkoj postelji

To su činili šaljući mu lek "cellcept" bez koga ne može ni dan, kao i priloge, kako bi lakše došao do ovog medikamenta, jer njegovi roditelji to finansijski ne mogu da izdrže. Dobročinstva ljudi koje i ne poznaje, Aleksandru su dala snagu da sa manje gorčine prebrodi teške dane provedene u bolnici tokom terapija izmene krvne plazme, ali i lakše podnese nedaće u kojima se zbog njegovog stanja našla cela porodica.

Obećano-ispunjeno

- Hvala Radi iz Belgije koja je, kao što je i najavila, poslala kutiju "cellcept", kao i Željku Paravacu iz Beograda. Ovaj mladić je isto tako poslao pride i kutiju leka "trixin" , zamenu za lek"cellcept" , što će nam isto dobro doći. Nikada im to nećemo zaboraviti - poručila je majka Jela Milićević.

Znajući koliko je lek skup u Srbiji i da za jednu kutiju Milićevići moraju da izdvoje čak 250 evra, koliko staje cela penzija jednog od roditelja, otuda i nove pomoći dobrotvora koja ovih dana stiže na njihovu kućnu adresu.

- Obezbeđene su još tri kutije leka"cellcept" koje će Milićevićima odneti Francuz, po imenu Valter. Nije želeo da nam kaže prezime, a kako je njegova Svetlana, takođe iz Valjeva, lako će naći dom Milićevića i uručiti im ovu pomoć. Za kupovinu i nove ture lekova učestvovali su: Slobodanka Ilić, Živka Mančić, Borka Krstić, Suzana Reljić i ja, baš kao i prethodnog puta. Pozdravite Aleksandra od svih nas. Nadamo se da će se brzo oporaviti - kazao je Ilija Miki Vujović penzionisani medicinski radnik, koji se humanitarnim radom bavi više od četiri decenije.

Za Aleksandra je stigao i novčani dar posredstvom naše Redakcije iz Sidneja. U pitanju je 300 australijskih dolara koje su poslali stalni donatori Milivoj i Božena Milosavljević iz Melburna uz toplo pismo u kome između ostalog mole Aleksandra da se pomoli Bogu za njih i upali sveću za zdravlje, kada bude ozdravio.

Prilog i pismo istog dana uručeni su Aleksandrovoj tetki Oliveri Avramović iz Beograda, koja se od srca zahvalila u ime njihove porodice.

- Da nije "Vesti" i pomoći plemenitih čitalaca, verujte ni sama ne znam šta bi bilo sa našim Sašom. Hvala svima do neba na podršci. Kako tim divnim ljudima iz Pariza, tako i Milosavljevićima iz Melburna - kazala je tetka Olivera, potvrdivši da je Aleksandar još u bolnici zbog virusa koji mu je ozbiljno ugrozio zdravlje.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online