Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Subota 11.06.2016.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: D. N. Petrović A

Ljudi dobre volje stižu u Novi Pazar

Naš čitalac i humanitarac Sanel Turković, inspektor kriminalističke policije iz Frankfurta, uskoro će opet put Novog Pazara, mesta koje je posetio nakon velikih martovskih poplava, kada je uručio pomoć zemljaka na radu u Nemačkoj porodicama u naselju Jaklja, čije su kuće stradale u bujicama. Među stradalnicima bio je i 27-godišnji bivši bokser Amel Šipčanin, kojem je kao prvu pomoć predao 300 evra.

D. N. Petrović
Otac i ćerka: Amel i Nejla Šipčanin


Po povratku u Nemačku, saznao je za tragičnu vest da Amel nije samo izgubio kuću, već i najdraže u saobraćajnom udesu, krajem aprila, a u kojem je i sam zadobio teške povrede. Po izlasku iz Užičke bolnice, gde su ga lekari više puta operisali, Amel Šipčanin je saznao da je u nesreći izgubio i 50-godišnju majku Ajku, 26-godišnju trudnu suprugu Binaidu i dvogodišnju ćerku Lejlu. Ostao je sam sa ćerkom četvorogodišnjom Nejlom Šipčanin.

Humani donatori

Na račun za pomoć porodici Šipčanin, otvorenom u Nemačkoj /Amel Sipcanin/Turkovic, IBAN DE86500700240307941517, BIC: DEUTDEDBFRA, uplaćeno je 710 evra, a svoje priloge dali su ovi plemeniti ljudi: Adis Kolašinac, Zlatija Srna, Mukadesa Šabotić, Esad Crnovršanin, Shantija, Mirnes Turković, Azra Kadić, Edis Halilović, Muhamed Maličević, Džemo Duljević, Benjamir Ganević, Sead Selmović, Mirsad Vatić i Agnesa Mujović. "Vesti" se zahvaljuju.

Zemljaci iz Nemačke prikupili su ovih dana još 710 evra koje će naš čitalac Sanel Turković iz Frankfurta odneti ocu Amelu i njegovoj ćerki Nejli na kućni prag, čija je sanacija u Novom Pazaru već otpočela. Pored naših radnika na radu u Nemačkoj, porodici Šipčanin su odmah priskočili u pomoć i građani Novog Pazara, ali i nepoznati ljudi. Tako je kompanija Ktitor iz Beograda, vlasništvo poznatog biznismena i dobrotvora Milije Milosavljevića, odlučila da stipendira devojčicu Nejlu, od juna ove godine, pa sve dok se bude školovala, sa po 250 evra mesečno.

Ovu familiju posetio je i 14-godišnji štićenik "Vesti", Marko Vučinić, dečak sa severa Kosmeta, iz Sočanice, i darovao devojčici slične sudbine njegovoj, prilog od 500 evra. Došao je da je uteši, jer je i Marko pre nekoliko godina izgubio u saobraćajnoj nesreći celu porodicu: oca, majku, sestru i brata.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Kao u snovima
HUMANITARNI MOST Niče novi dom za Kučeviće
HUMANITARNI MOST Strah od ledenog talasa
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online