Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 24.08.2017.
18:00
D. N. Petrović - Vesti - Foto: D. N. Petrović A

Rajka kao druga majka

Nisu prošla ni dva meseca od prethodne donacije koju je, uoči Vidovdana, plemenita Rajka Tarlać iz Australije zajedno sa prijateljima poslala Novopazarcu Vukomiru Tomoviću i njegovim nepokretnim sinovima Predragu (40) i Ivanu (30), a iz dalekog Sidneja, uoči Preobraženja, na adresu Tomovića stiglo je još 200 dolara. Ponovo od Rajke i ponovo sa ciljem da Vukomiru, Peđi i Ivanu bar malo bude lakše i bolje.

D. N. Petrović
Pomoć stiže u pravi čast: Vukomir Tomović

- I krajem juna od Rajke smo, takođe, dobili 200 australijskih dolara, ona nas obraduje za svaki praznik i uvek nam pritekne u pomoć kada nam je najpotrebnije. Kao da nas gleda nekuda "odozgo" i zna kada smo u nevolji. Nebrojeno puta nam je do sada pomogla. Ona nas praktično izdržava, jer drugih prihoda namamo, niti mogućnosti da nešto zaradimo. Moji sinovi zovu je "majka Rajka", jer o njima brine isto kao što je brinula njihova pokojna majka, moja supruga Zorka - priča Vukomir.

Naglašava da više nema reči kojima bi na izrazio zahvalnost ovoj ženi velikog srca i još veće duše.

- Ne znam šta bih joj poželeo osim dobro zdravlje, dug život i mnogo sreće njoj i njenoj porodici. Isto tako i njenim dobrim prijateljima. Voleo bih da Bog nagradi sva njihova dobra dela i da im se dobro samo dobrim vraća - poručuje Vukomir.

Neostvarena želja

Vukomir i njegovi sinovi priželjkuju "motorna kolica" koja bi im omogućila da sami mogu do Novopazarske Banje ili Doma zdravlja u ovom gradu.
- Stara kolica jedva pokreću, jer su dotrajala, a i njihove ruke s godinama su znatno oslabile. Polovna kolica na akumulator ili neki drugi motorni pogon znatno bi poboljšala Peđin i Ivanov život. Sam to da im obezbedim, ne mogu, jer nemam od čega i zato bi nam svaka pomoć u njihovoj nabavci mnogo bi nam značila - naglašava Vukomir.

D. N. Petrović
Ivan i Predrag Tomović u bolnici

Ovaj siromašni "mučenik" koji sam brine o dvojici već odraslih i od rođenja paralizovanih sinova kaže da stariji Predrag ima ozbiljne probleme sa nogom (ranije operisao kičmu) i da će najverovatnije ponovo morati u Beograd na operaciju.

- Najpre idemo na snimanja i konsultacije sa lekarima, ako lekari kažu da je operacija neophodna i neizbežna moraću nekoliko dana da ostanem u Beogradu i budem uz Peđu.

Rajkina donacija mnogo će mi značiti, jer u kući nismo imali ni dinara, Ivana ću smestiti u Specijalnu bolnicu Novopazarska Banja, jer ne može sam da ostane kući, niti da brine o sebi - iznosi Vukomir svoje muke. Ističe da i sam pati od krvnog pritiska i da ima problema centrom za ravnotežu...

- Stalno sam pod stresom i u neizvesnosti, pa moje zdravlje ozbiljno popušta, ali ja na smem da se razbolim, ne smem zbog Peđe i Ivana kojima sam sada sve: i otac i majka, i lekar i medicinska sestra. Ne znam koliko ću izdržati, ali boriti se moram dok god sam na nogama - objašnjava Vukomir.

Osim Predraga i Ivana, Vukomir ima još jednu "ranu", desetogodišnju unuku Katarinu, ćerku njegovog trećeg (zdravog) sina Zorana i snaje Marijane, koja je "povukla na stričeve" i takođe je od rođenja pati od cerebralne paralize. I ona je stalno po bolnicama, na žalost, bez mnogo izgleda da ikada prohoda.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST S novim cipelicama u školu
HUMANITARNI MOST I sirotinja ima dušu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online