Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 15.04.2019.
02:30
Mondo.rs, Vestionline A

Od vas zavisi kakva će vam biti veza

Savetnica za brak i veze dr Lisa Veb kaže da zdrave veze zahtevaju trud i napor da bi bile uspešne, a to posebno važi za brak: "Trud ne prestaje kada izgovorite 'da', već se nastavlja".

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Bez obzira na to da li ste u vezi ili u braku, važno je da se oboje trudite kako bi veza/brak potrajala.

Evo njenih saveta šta treba svakodnevno da radite, ako želite uspešnu i srećnu vezu.

Preuzmite odgovornost za stanje vaše veze

Vi i vaš partner ste jedini odgovorni za stanje vaše veze ili braka. Prihvatite da vaša uverenja, izbori i ponašanja imaju ulogu u vezi i trudite se da donosite odluke koje će vašu vezu ojačati.

Pokažite ponašanje koje želite od partnera

Ako želite da se partner prema vama odnosi sa ljubaznošću, i vi morate tako da se ponašate. Ponašajte se tako da budete ponosni na svoje ponašanje, pokažite partneru da ga volite i poštujete, da bi vaša veza mogla da napreduje.

Dajte više nego što se nadate da ćete dobiti

Dr Veb podvlači: ponašajte se prema partneru onako kako želite da se on ponaša prema vaša, i još bolje!

- Budite primer, čak i ako ne verujete da će vam uzvratiti isto merom. Živite bez očekivanja reciprociteta - savetuje ona.

Odlučite ko ste

Jasnost u vezi sa tim ko ste i gde želite da stignete pomoći će vam da se osećate ispunjeno. Time što ćete razgovarati o tome šta vi želite, i što ćete ohrabriti partnera da uradi isto, napravićete podlogu za zajedničko ostvarivanje ciljeva.

Razvijajte se

Za vezu su, kao i za sve drugo, potrebne određene veštine. Nemojte da prestanete da unapređujete te veštine, ako želite da vaša veza iz dana u dan bude jača.

Posvetite se partneru

Uspešna veza podrazumeva ne samo da ulažete u partnera, već i u vaš odnos. Dakle, kada stvari postanu teške, a biće takvih dana, savetnica predlaže da svoju posvećenost partneru pokažete tako što ćete uraditi sve što treba da održite vezu/brak zdravim.

Učite iz drugih uspešnih veza

Sigurno u svom okruženju imate neke primere uspešnih veza i brakova koji opstaju decenijama. Učite od njih.

Zapamtite da je sve moguće

Ako želite uspešan i srećan brak ili vezu, morate da izdvojite vreme da negujete vaš odnos. Dr Veb savetuje da razmislite o tome koji vam je cilj i šta želite da "postignete", tj. kakav želite da bude vaš odnos, pa u skladu sa tim razmislite šta biste mogli da uradite da unapredite vezu.

- Na kraju, zapamtite da je moć da transformišete vezu ili brak u vašim rukama. To je rezultat koraka koje preduzimate, jer vi imate moć nad svojim mislima i postupcima - zaključuje dr Veb.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online