Sreda 5. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 14.04.2013.
08:00
Smedia A

Zašto žene glume orgazam?

Pitate li se zbog čega žene uopšte glume orgazam? Suština glumljenja orgazma je u tome da se seks što pre završi i da partner ne oseti razočaranje jer nije uspeo da je dovede do vrhunca.

Foto: Ilustracija
 

Istina je, žene glume orgazme. U jednom istraživanju koje je obuhvatilo više od 30.000 žena, skoro sve su priznale da su ga odglumile bar jednom u životu, a većina ih to čini povremeno, dok neke uopšte nikada nisu doživele pravi orgazam. Motiv koji se krije iza te "plemenite" prevare je samo jedan: žena želi da se seks što pre završi, a pri tome ne želi da povredi partnera odnosno kod njega pobudi osećaj da u seksu s njim ne uživa ili da ne može da je zadovolji. Međutim razlozi mogu biti vrlo različiti, a evo i 5 glavnih:

1. UMOR I PRISILA
Najčešći razlog je umor. Danas žene kod kuće i na poslu nose toliku odgovornost da bi im nakon teškog dana odgovarala samo vruća kupka i neka dobra knjiga, ali ipak ne žele da bezobrazno odbiju napaljenog partnera, koji za tu noć ima drugačije planove. A neke žene se uopšte ne usuđuju da ga odbiju, jer bi to dovelo do nove svađe ili čak nove modrice na njenom oku. Verujte da seks po naredbi ne spada među afrodizijake i sigurno joj neće pomoći da doživi orgazam.

2. DOSADA I BOLOVI
Moguće je takođe da se seks koji je počeo burno i strastveno nakon određenog vremena razvodni. Muškarac ne želi da odustane pre nego što je dovede do vrhunca pa se i previše trudi, nabija u prazno, a nju obuzima dosada. Ako uz to dodamo i moguće bolove i druge neprijatnosti zbog dugotrajnog trljanja, glumljenje orgazma je čini se kočnica u slučaju nužde, koju ona povlači ne bi li zaustavila taj "poludeli voz".

3. NEOPUŠTENOST
Većini žena do orgazma ne pomaže samo gola mehanika, nego moraju da osećaju posebnu povezanost s partnerom koja s vremenom raste. Takođe je važna opuštenost. Zato ne iznenađuje činjenica da najviše glumljenih orgazama ima pre svega za vreme seksa na početku veze odnosno za vreme seksa za jednu noć.

4. ZDRAVSTVENI PROBLEMI
Neke žene zbog fizioloških odnosno psiholoških razloga nisu ni sposobne da dožive orgazam. Istraživači tvrde da 10 do 15 posto žena nikada ne doživi orgazam, a sledećih 10 do 15 posto žena do orgazma dođe isključivo samozadovoljavanjem. U tom slučaju je najbolje da se žena posavetuje sa svojim ginekologom odnosno psihologom koji joj može pomoći da otkloni eventualne psihološke blokade.

5. TRAŽENJE INTIME
Dublji razlog se možda krije u tome što žena u seksu zapravo ne traži orgazam, nego želi samo malo intimnosti – čvrstih zagrljaja, nežnih dodira i vrućih poljubaca. Zato muškarci moraju svaki dan – ne samo u krevetu – da se trude kako bi se njihova ljubljena partnerka i osećala voljeno. Male pažnje su više nego dobrodošle, piše Intimate Medicine.

Ne zaboravite - svi smo glumci, a krevet je samo jedna od svetskih pozornica. Zato ne zamerite svojoj partnerki ako vam bude priznala da vas je ponekad povukla za nos glumeći orgazam.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online