Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 16.04.2019.
10:00
D. Timarac - Vesti A

"Predsednica" za sve ukuse

Umetničkim izražavanjem kroz komediju "Predsednikova žena", autorka i glumica Dijana Jovičić po drugi put je oduševila sidnejsku publiku. Ovaj put, predstavila se u Sportskom klub u Bonirigu, gde su gledaoci iz zapadnih delova grada došli da vide dobro pozorišno ostvarenje i podrže našu umetnicu.

D. Timarac
Dijana Jovičić na sceni

Pored svih filmskih,televizijskih i pozorišnih uloga u Srbiji, po dolasku u Australiju Dijana je počela s pisanjem, a "Predsednikova žena" je prvo dramsko delo s kojim se odvažila da izađe pred australijsku publiku srpskog porekla. Posle premijere u North Curl Curl prošlog utorka, minulog petka je besprekorno odigrala predstavu i u Bonirigu, govoreći sa južnomoravskim akcentom.

Iskrenim reakcijama, propraćenim smehom i aplauzima, publika je u nekim monolozima doslovce disala sa glumicom i na kraju skoro zaigrala uz srečni završetak predstave. Stručno mišljenje o Dijaninom autorskom prvencu pottražili smo od njenog kolege Sergeja Kožula, glumca sidnejskog pozorišta "Pilipenda", koji je imao samo reči hvale o "Predsednikovoj ženi".

- Predstava je bila baš dobra, a Dijana Jovičić je još jednom predstavila svoj glumački talenat. Pokazala je da ima i autorski dar, što je izvanredno. Ona je istinsko pojačanje za srpsko pozorište u Australiji i nadam se da ce uskoro sarađivati i sa pozorištem "Pilipenda" - poželeo je Kožul.

D. Timarac
Publika

I njegov kolega iz "Pilipende" Boris Mitrović, glumac mlađe plejade koji je došao na usavršavanje u Sidnej, odao je priznanje Dijani Jovičić. On se naročito osvrnuio na činjenicu da je reč o monodrami, koju je na sceni izuzetno teško odigrati.

- Dijanu nisam poznavao dok nisam došao u Australiju. Ali, na sceni sam primetio taj naš srpsko-ruski način glume, tu akciju i reakciju koje se vide na sceni svaki sekund. Svidela mi se njena monodrama i mogu samo da kažem da nije lako biti sam na sceni toliko vremena. Dijana je to odlično uradila, a pogotovo me oduševilo što je sve vreme govorila na leskovačkom naglasku koji nije lako skinuti - pohvalio je Boris koleginicu.

Mnoge dame uživale su u ovoj komediji koja govori o ženi u četrdesetim u očajničkoj potrazi za mužem.

- Hvala organizatorima što omogućavaju da vidimo kvalitetne predstave iz Srbije, ali je dobro to teatarsko uživanje povremeno i upotpuniti predstavama koje se stvaraju u Australiji. Uz to, glumica nas je odvela u jedan drugi kraj naše matične države, s kojim se srećemo uglavnom kroz folklorne igre, a koji je meni posebno drag jer i sama potičem s juga Srbije. Drago mi je da je publika u zapadnom delu Sidneja pokazala da ne treba suditi prema geografskim odrednicama i da mesto porekla i adresa stanovanja ne igraju nikakvu ulogu u duhovnim vrednostima koje neko u sebi ima. To kao i uvek više govori o onima koji takve epitete dele drugima - istakla je dr Milena Ilišević, koja je sa suprugom Marinkom uživala u predstavi.
Dijana Jovičić završava mini-turneju po Sidneju 16. aprila u Town Hall u Aleksandriji.

D. Timarac
Dragica Kekus i Svetlana Pavlović

Držala pažnju sat vremena

Pozitivne komentare o predstavi dale su i prijateljice Dragica Kekus i Svetlana Pavlović.

- Predstava je izuzetno dobra i lepa. Dijana je fantastično držala pažnju publike, smejali smo se i pronalazili u pojedinim situacijama tokom predstave - kazala je Dragica.Svetlana je dodala da je uživala u predstavi.

- Zaista je prijalo ovih sat vremena druženja sa glumicom i njenim autorskim radom. Uvek sam tu da podržim naše umetnike i njihove predstave - rekla je ona.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online