Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 15.07.2011.
15:09
M. Vranj - Vesti A

Kuće i stanovi od Niša do Sarajeva

Branka Sovrlić nerado prima novinare u svoj dom. Kako kaže, nema šta da krije, pa ni nekretnine koje je zaradila pošteno - pevajući. Ali, baš u stanu u kome je ugostila ekipu "Vesti" imala je neprijatnu epizodu pre nekoliko godina - lopovi su upali u stan i sa pištoljem u rukama je opljačkali.

- Još imam traumu i stresem se kada se setim šta je sve moglo da mi se dogodi. U stan su mi upala tri naoružana pljačkaša, a najgore je što sam ih sama pustila. Držali su dostavnicu i telegram u rukama, pa kada sam otvorila vrata uleteli su sa pištoljima i tražili novac i nakit.

Premrla sam od straha, dala sam im pare i dragocenosti koje sam u tom trenutku imala samo da spasem živu glavu.

Nisu me povredili, ali od tada ništa od vrednih stvari ne držim u stanu. Policija ih je uhvatila mesec dana kasnije dugo su zbog te pljačke robijali u zatvoru - priča Branka. Za razliku od većine kolega sa estrade koji kriju nekretnine koje imaju, ona otvoreno govori o svemu što je stekla. A, spisak je impozantan.

- Moj suprug Paja i ja smo 30 godina zajedničkog rada uložili u stanove. Svaku stvarčicu sam na svojim rukama donosila sa svih strana sveta. Nameštaj u dnevnoj sobi je iz Kaira, neke druge stvari su iz Istanbula. Svaku sitnicu sam skupo platila, pa su i šoljice dragocene.

I taman da jedan dan dođem u Beograd hoću da mogu dođem na svoje, a da znam da je sve na svom mestu. Nikada nijedan stan nismo izdavali, jer želim da uđem u svoju kuću kad god poželim. O

sim toga, imam prijatelje koji brzo saznaju da sam stigla u Beograd, pa dođu da me vide ili ja odem kod njih. Najčešće idem kod Marte Savić, koja mi je najbolja drugarica među pevačicama - otkriva Branka. Ona ističe da se sa kolegama dobro slaže i jedina s kojom ne razgovara već punih 15 godina je Zorica Brunclik s kojom nikada više ni reč neće progovoriti.


- Zorica je poznata kao prava zloća! Ona je jedina koleginica sa kojom ne govorim. Mada kada negde dođem vaspitana sam da uvek pozdravim sve, pa pozdravim i nju. Međutim, nikad joj neću zaboraviti, ni oprostiti kada mi se obratila i rekla da se javno odreknem svog supruga Paje tokom rata u BiH, a on je bio zarobljen. Sve bi učinila da mu spasim život kao što i jesam.

Kolege na spavanju

 

Branka ne želi da iznajmljuje stanove u Beogradu, ali rado ključeve daje kolegama koji dolaze u Beograd kako ne bi plaćali hotele.


- U zadnje vreme ne dajem svima ključeve jer sam se opametila. Ali, ranije su ovde spavali Enes Begović, Haris Džinović kad je radio prvu ploču, Šemsa Suljaković, Hanka Paldum... Njih dve su bile redovni gosti, malo su sređivale zube, imale neka snimanja. Sećam se da je Šemsi bilo malo neprijatno, jer je često dolazila, pa sam joj rekla da nema potrebe da joj bude neprijatno - priča Branka.

 

Kao nekad

 

- Ja sam dete iz mešanog braka i meni nikad nisu u glavi stvorene predrasude o ovom ili onom narodu. Osećam se kao kosmopolita. Volim sve države i gradove, a pogotovo ove u kojima sam živela i koje rado posećujem - kaže Branka koja je osim u Beogradu, živela i u Nišu, Skoplju, Mostaru i Sarajevu gde i danas živi. Iako je rat promenio sve, a ponajviše ljude, ona i dalje živi u ubeđenju da će se barijere prevazići i da će živeti kao nekad u vreme bivše Jugoslavije.

POVEZANE VESTI

Petak 15.07.2011. 23:17
@Beba i Pocerac - a kako to izgledaju vasi stanovi ???
Nedelja 17.07.2011. 14:43
Све је то народ купио!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online