Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 28.09.2011.
13:53
V. Tasić - Vesti A

Bojanić: Kod Tome Nikolića zbog promena

Do skoro je Miloš Bojanić (60) kategorički tvrdio da mu ne pada na pamet da se petlja u politiku. A, onda je kao pogazio šta je pričao i uz flašu votke i fotoreportere potpisao pristupnicu u Srpsku naprednu stranku. Stranačku knjižicu lično mu je uručio Aleksandar Vučić, zamenik predsednika stranke.

- Vučića poznajem pet godina i uvek mi je bio drag momak. Kada je tužilaštvo protiv Maje Nikolić i mene podiglo optužnicu zbog govora mržnje, reagovao sam emotivno i rekao da je Vučićeva stranka spas za Srbiju.

Bio sam emotivan i iritiran, a kao i svakom čoveku, dopušteno mi je valjda da reagujem tako? Rešio sam da se ne petljam u politiku, ali su neke druge stvari presudile - kaže Bojanić.

Čestitke: Miloš Bojanić i Aleksandar Vučić

Šta je presudilo?
- Ko zna koliko dugo ćemo trpeti posledice zbog toga što su nas bombardovali. Dobro sam osetio to na sopstvenoj koži i to bukvalno. Svi se mi iznerviramo i kažemo da nećemo da se petljamo u politiku, neka to radi neko drugi. A taj "neko drugi" je imaginaran.

Ako svi sve prepustimo drugima, ništa nećemo ni pomeriti sa mrtve tačke. Odlučio sam da se pridružim naprednjacima jer vole ovu zemlju i jedini su spremni da nešto promene!
 

Priča se da su vam naprednjaci ponudili ministarsko mesto ako pobede na predstojećim izborima?
- Ma kakvo ministarsko mesto, to su gluposti. Niko mi ništa nije ponudio. Nemam ja želju za vlašću. Mene je bog odredio da narodu pevam, a ne da narodom vladam. Postoje kadrovi mnogo spremniji i kompetentniji od mene da budu ministri.
 

Ali, ako vam ipak ponude?
- Hipotetički - bilo šta kada bih prihvatio, odnosio bih se prema tome ko prema svom domaćinstvu. Za političara je potrebno iskustvo, a ja sam poletarac u svemu tome. U ovoj priči me ne vodi nikakvo koristoljublje, već želja da pomognem narodu, da dam svoj doprinos da nam bude bolje.


To kažu svi političari, a evo i vi ste počeli da pričate kao oni?
- Može da misli ko šta hoće, ali ja znam šta je istina. Šta meni u životu treba, kad imam sve? Moji sinovi nisu ovde, pa da moram pozicije da grabim zbog njihove koristi. Mogu da živim bilo gde u svetu. - u Nemačkoj imam neograničen boravak, mogu u Kanadu i SAD kad hoću i koliko hoću. Ali, ja želim da umrem u Srbiji sa srpskim pasošem.
 

Šta ćete učiniti za estradu ako dođete na vlast?
- Odmah bih zatvorio SOKOJ! Dobro bi ih ispretresao da vidimo šta se tamo mutilo. Otvorio bih novu organizaciju koja se bavi zaštitom autorskih prava učinio bih sve da spasem ljude koji nisu mogli da žive pošteno od svog rada.

Utvrdio bih gde su nestala sredstva koja su godinama stizala u SOKOJ iz inostranstva, a niko ih od autora nije video. Ja sam od SOKOJ- a dobio toliko da mogu unučićima da kupim po čokoladu. Pošto imam petoro unučadi za te pare sam kupio čak pet čokolada.

 

Prozivke su dobrodošle stranci


Šta se dešava sa optužnicom koja je podignuta protiv vas?
- Ništa, koliko znam. Ne stižu mi nikakvi sudski pozivi, niko me ni o čemu ne obaveštava. Cela ta priča nema veze sa životom. Jevreji me ne terete za govor mržnje, a neko se u tom tužilaštvu našao pametan... Voleo bih da sad krenu da me prozivaju i da se ta besmislena priča nastavi, jer to bi sad dobrodošlo mojoj stranci! - kaže Bojanić.

POVEZANE VESTI

Sreda 28.09.2011. 20:21
E moja politiko sta sve moras da podnosis. Zato smo i tu gde smo.
Sreda 28.09.2011. 15:34
Svako zasluzuje sansu,pa i Milos.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online