Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 16.12.2011.
13:03
S. Đurić - Vesti A

Srbi vole tuđi uspeh

Boro Drljača (70) tvrdi da radi više nego mnogo mlađi pevači i da nema razloga da se žali. Osvojio je nagradu na festivalu Moravski biseri, a nedavno je dobio i estradnog Oskara kao pevač sa najdužim stažom na estradi koji još nastupa.

Ima, kako kaže, i starijih od njega, ali većina njih uglavnom više ne radi, pojavljuju se u emisijama i pevaju na plejbek.

Teško je doći do dobre pesme: Bora Drljača





 
- Normalno je da se pevači žale na manjak posla, verovatno bih i ja tako kukao da sam mlađi. Mnogo novca se ulaže u snimanje albuma, a malo od toga se vrati. Osim toga, pevači su mnogo razmazili kompozitore i tekstopisce, daju im ogroman novac, a samo jedan od njih ubode hit. Posla nema, ceo svet je u krizi, a mnogo se pevača i muzičara namnožilo. Što bi rekli neki - mala bara puna krokodila - kaže Drljača.


Uz to sve češće u Beogradu nastupaju bosanski i hrvatski pevači, šta mislite o tome?
- Ovde svi gostuju i pune dvorane. Svaka čast Dinu Merlinu koji je nedavno napunio tri Arene, ali da pozovu sve naše pevače - Marinka Rokvića, Tozovca, Cuneta, mene... ne bi došlo 5.000 ljudi. Neverovatno kako u Srbiji vlada glad za tuđim čovekom. Srbi su željni tuđeg, ne vole svoje. Vole uspeh tuđeg čoveka. Ne znam da li njih uopšte neko kontroliše. Prošle godine sam za Uskrs gostovao u Malom Gradcu kod Gline u Hrvatskoj. U subotu sam pevao, a sutradan je došla policija i

Bivša profesija


- Nekad je postojala Beogradska estrada koja se bavila organizovanjem turneja i svi pevači su bili vezani ugovorom za njih i za sve je bilo posla. Po mesec dana smo bili na turneji, išli smo iz grada u grad. Šef je bio Rade Mumin i on nam je uvek govorio da je estrada bivša profesija. E, sada ja tako zovem estradu, to je zaista bivša profesija, gasi se. Sada nema više onih klasičnih nastupa u kafanama, ni večere uz harmoniku i violinu. Sada su moderni klubovi i diskoteke, mrak i ko zna šta se sve tamo radi. Niko nikoga ne vidi.

rekla da ne mogu da nastupam jer nemam hrvatske papire, a da žena koja je organizovala nastupe nije izvadila radnu dozvolu. U sali je bilo 500 ljudi koji su čekali da zapevam. Grupa Tromeđa je nastupila, a ja sam sedeo na bini i jeo jagnjetinu, šta sam drugo mogao.


Kako komentarišete izjave vaših kolega koje se hvale da zarađuju basnoslovne sume novca na nastupima?
- Čisto sumnjam da je to istina, ali neka im bude. Ja sam skroman čovek, ne tražim puno para i na nastupe idem više da se družim sa ljudima. Čuo sam da država najavljuje neku kontrolu pevača koji dobro zarađuju. Pa, ako zaista recimo za Novu godinu neko zaradi 50.000 ili 100.000 evra, moraće državi da plati adekvatan porez. Pa da vidim onda ko će da javno lupeta o kojekakvim besmislenim sumama.


Da li je danas teško doći do dobre pesme?
- Mnogo teško, jer su se kompozitori ispraznili. Jer, čovek je kao akumulator, isprazni se i mora da se baci. Nema ideja, nema tekstova, nema poruke u pesmama. Ništa bolja situacija nije ni na televiziji. Nekada su postojali Lola Đukić, pa Čkalja, i prosto se uživalo uz televiziju, a danas je katastrofa.

POVEZANE VESTI

Petak 16.12.2011. 13:19
Tacno je tako da Srbi vole sve tudje. Ocigledan primer je da cak ni predsednik Srbije nije Srbin niti iz Srbije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online