Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 11.04.2012.
15:16
V. Tasić - Vesti A

Kupovala cipele, ukrali joj torbu

Da li zbog krize i sve manje para, ali lopovi su postali sve brojniji, a omiljena meta su im poznate ličnosti. Za poslednjih sedam dana čak četiri javne ličnosti bile žrtve lopova, a pljačkaju šta stignu, od automobila do nakita i haljina.

Poslednja u nizu je kreatorka Suzana Perić koja je ostala bez kolekcije od 20 haljina koju je trebalo da prikaže na modnoj reviji 25. aprila. Haljine su bile smeštene u njenom ateljeu na Dorćolu, a ona zbog istrage ne sme da govori za medije.

Nekoliko dana ranije drski lopovi obili su stan voditeljke RTS-a Mire Adanje-Polak i odneli njen porodičan nakit, ali je policija ubrzo pohapsila lopove.

Opasnost vreba sa svih strana - otimaju se torbe na ulici, nestaju stvari u garderobama u toku snimanja TV emisija, misteriozno iščezavaju automobili, pljačkaju se kuće i stanovi. Bliski susret sa agresivnim lopovom nedavno je imala Stanojka Bodiroža Ćana. Dok je probala cipele u radnji, uleteo je lopov zgrabio njenu torbu i pobegao.


- Zaista ne znam kako se zaštititi. Zakon je na strani lopova! Ne samo u Srbiji, već i u Bosni. Jedan moj poznanik je završio u zatvoru jer je po glavi mlatnuo lopova koji mu je usred noći provalio u stan. Po rečima policije, trebalo je da čeka da ovaj prvo udari njega, pa tek onda da reaguje - priča Ćana kojoj je dva puta obijen stan, a lopovi nikad nisu pronađeni.


- Najgore mi je bilo kada su obili stan nakon Reljinog i mog venčanja kada su odneli svadbene poklone. Policija mi je posle napravila još veći urnebes, vršeći uviđaj i nikad se više nisu javili, a kamoli da su uhvatili lopova - priča Ćana.


- Nemoguće je zaštiti se od lopova u ovoj državi i u ovom vremenu. Jedino staviti imovinu u nekakvo vakuum pakovanje - kaže Aca Ilić, koji je tri puta bio na meti lopova. Prvo je opljačkan njegov stan, zatim su lopovi provalili u nedovršenu kuću i odneli radijatore koje je trebalo montirati, a treću pljačku je imao pre dve godine.


- Ni u jednom slučaju, lopovi nikada nisu otkriveni. Teško je zaštititi se, jer za lopove danas izgleda nema tajni. Ne pomaže ni savremena tehnika, pošto vrlo brzo otkriju sve manjkavosti zaštite i prepreke lako savladaju. Ali, čovek ne može da se pretvori u čuvara imovine i da postane njen rob. Plaćamo ceh vremenu u kojem živimo - dodaje Ilić.

Bez skupocenog automobila nedavno je ostao Duško Tošić, suprug Jelene Karleuše, a lopovi su pokušali da ukradu i džip Goce Božinovske, ali su se odvezli svega pedesetak metara. Auto je stao i zablokirao se, a lopovi pobegli. Da prave zaštite nema, potvrđuju gotovo svi koji su bili mete lopova. Jedini recept je ćutanje, zato pevači sve manje puštaju novinare u svoje domove i dozvoljavaju da se fotografije njihovih kuća javno objave. Posle pljačke stana u Beogradu, Branka Sovrlić je uvela sigurnosni sistem koji njen stan povezuje direktno sa najbližom policijskom stanicom. Ako lopovi nešto i pokušaju, alarmiraće komšije policajce.
 

Kradu i majstori


Jedna pevačica koja moli da joj ne pominjemo ime nedavno je ostala bez skupocenog prstena koji je nestao iz njenog kupatila! Po svoj prilici, pokupio ga je majstor kojeg je pozvala da joj popravi nešto u stanu. Dok se okrenula, nije više bilo ni majstora, ni prstena.


- Krađu nisam prijavila policiji jer znam da nema vajde. Neću da dižem prašinu, posebno što sam svesna kako bi narod protumačio priču kao da sam nosila prsten vredan 10.000 evra. A meni je taj prsten bio sigurnost za crne dane koji su se opasno približili.


I Miroslav žrtva


Žrtva pljačke pre nešto više od četiri godine bio je i Miroslav Ilić kome su drski lopovi opljačkali kuću u Višnjičkoj Banji, i to u vreme dok je on pevao u prepunoj Beogradskoj areni. Miroslav nikada nije rekao šta mu je iz kuće odneto, niti je obelodanio da li su lopovi ikad uhapšeni. Na sva pitanja o provali odmahuje rukom i ne želi da priča.

Sreda 11.04.2012. 22:00
Сад ће министар да вас просветли....
Četvrtak 12.04.2012. 16:27
Krade se od svakoga, ni estrada nije izuzetak, možda im je i veći ćef.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online