Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 31.05.2012.
13:13
V. Tasić - Vesti A

Estrada postaje porodični biznis

Poslednjih nekoliko godina za svoj komad pevačkog hleba sa više ili manje uspeha bore se i deca poznatih pevača i kompozitora. Sada, stasala je nova generacija estradnog podmlatka koja će, kako se već priča među pevačima, mnogima pomutiti slavu.

POMAŽE SINU: Marinko i Marko Rokvić
 






Za razliku od roditelja, naslednici su uglavnom fakultetski obrazovani, a ima i onih koji završavaju Muzičku akademiju, kao što je slučaj sa Aleksandrom Stojković Džidžom (23), ćerkom poznatog harmonikaša, kompozitora i aranžera Dragana Stojkovića Bosanca.


- Da, Džidža je zaista izuzetna i pojaviće se u poslednjoj sezoni Zvezda Granda. Mislim da će ona napraviti pravu pometnju na estradi - otkriva Saša Popović, direktor Granda koji je imao prilike da vidi i čuje buduću zvezdu. Uz oca, čoveka bogatog muzičkog iskustva i zavidnih estradnih pozicija, mogla je Džidža već da ima pevačku karijeru, ali otac joj je postavio uslov - prvo da završi studije na Muzičkoj akademiji, pa posle može šta hoće.
 

SVI JE HVALE: Dragan Stojković sa ćerkom Aleksandrom

- Vreme je da se porodična tradicija razvija. Podrška roditelja mnogo znači, posebno ako su već izgradili ime u muzičkom svetu. Moja ćerka će imati diplomu profesora, ali na žalost vreme je takvo da je do posla teško doći. Zato je bolje da peva i da tezgari, nego da sedi u kući sa diplomom i da kuka kako nema ni posla, ni para - smatra Bosanac.

On se ne usuđuje da ćerki prorekne pevačku budućnost, ali joj je već objasnio kakve je zamke i prepreke čekaju na estradi. Stopama majke Gordane Stojićević - Janković uskoro kreće i njena ćerka Lana Janković (20) inače studentkinja psihologije na beogradskom Filozofskom fakultetu. Goca nije srećna zbog ćerkine odluke, pokušala je na sve načine da je odgovori od estrade, ali Lana tera po svome.
 

MUZIČKI BISER: Lana Janković sa majkom Gocom

- Nemoćna sam. Vidi dete kako se živi od pevanja, a kako od psihologije i tu je kraj priče. Ne znam kojim putem da je povedem. Za Zvezde Granda neće ni da čuje, a ja nemam novca da zakucam na nečija vrata i potražim pesme za nju - žali se Goca.

Njene kolege tvrde da je Lana pravi muzički biser i da bi bila šteta da se ne oproba kao pevačica.

A, na estradu već je zakoračio i treći Rokvić. Marko, najmlađi sin Marinka Rokvića uz pomoć oca i starijeg brata uveliko ide na nastupe i pažljivo bira pesme za prvi album.


- Znam da se priča kako guram sinove na estradu, ali verujem da će Marko svojim uspehom za čas ućutkati dežurne dušebrižnike, kao što ih je ućutkao i Nikola. Možda će Marku biti lakše, jer prezime već ima i to duplo potvrđeno. Sve se to ne može porediti sa vremenom kada sam ja počinjao bez ičije podrške - kaže Marinko Rokvić.

Tata i kolega


Nedavno je propevao i Mihailo Rajičić, sin Čede Čvorka.
- Nisam uopšte mogao da utičem na njegovo životno opredeljenje. Ali, svakako nije počeo da peva da bi rešio egzistencijalne probleme, niti zato što ne zna šta će sa sobom, pa 'ajde na estradu, kao mnogi drugi. Niti sam mu zabranjivao, niti sam ga podsticao, jer je to mač sa dve oštrice. Kad su roditelj i dete istovremeno i kolege, treba mnogo paziti da se roditeljski odnos ne pokvari - kaže Čeda. On smatra da je deci poznatih roditelja lakše, mada samo u početku, ali ako ne iskoriste svoju šansu brzo nestaju sa scene.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 31.05.2012. 13:29
Najsimpaticnije su mi od svih Goca Stojicevic i njena cerka...skromna je kao i majka...Goca nikad nije bila u ovom jeftinom i nemoralnom kolu i nije imala nikad skandale...Peva prelepo a nadam se i njena cerka..kad bi vise ovakvih bilo na estradi pa da se ponosimo i konacno se vratimo kulturi i onome sto vredi a to je dobar glas i talenat...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online