Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 04.03.2010.
16:44
Blic online A

Zavirite u tekst dueta Čolića i Brege

Zdravko Čolić je sa svojim timom u poslednjih šest meseci snimao album "Kad pogledaš me preko ramena” prema najvišim standardima novije svetske muzičke produkcije. Na albumu će se naći i duet sa Goranom Bregovićem. U pesmi, stari sarajevski drugari lutaju po mestima gde su se nekad ludo zabavljali i pevaju „Manijače, manijače, cipele mi gore”...

Zdravko Čolić je sazreo ne samo kao pevač već i kao kompozitor, što se može videti na svih jedanaest numera koje potpisuje kao autor. Numera "Manijači” je hit na prvo slušanje, a tekst za ovu numeru uradili su Goran Bregović i Marina Tucaković.

Jedna od pesama na Čolinom albumu je i "Poplava” Duška Kovačevića


Kroz sokake i avlije
poplavila rijeka Sava.
Cijelo selo na nogama,
samo moja Smiljka spava.
Neka spava, neka spava,
povuć’ će se rijeka Sava.
Lakše malo, tiše ljudi,
nemoj neko da je budi.
Poplava, poplava,
poplavila srce moje.
Poplava, poplava,
od ljubavi draga tvoje.
Poplava, poplava,
poplavila ljubav mene.
Poplava, poplava,
od ljepote neviđene.
Kroz sokake i avlije
povlači se rijeka Sava.
Od radosti narod pjeva,
samo moja Smiljka spava.
Neka spava, neka spava,
povuć’ će se rijeka Sava.
lakše malo, tiše ljudi,
nemoj neko da je budi.
Poplava, poplava,
poplavilo srce moje…
Kroz sokake i avlije
povlači se rijeka Sava.
Od radosti narod pjeva,
samo moja Smiljka spava,
samo moja Smiljka spava

Inače, ovih dana u Sarajevu Čola i Brega snimaće spot za numeru koja će premijerno biti prikazana na televizijama. U pesmi, stari sarajevski drugari lutaju po mestima gde su se nekad ludo zabavljali i pevaju "Manijače, manijače, cipele mi gore”...

"Bu, ba, odavno se nije ljuljalo do zore. Čikiti, čikiti, čiki, hajde, mali, to smo uvijek znali, skači, skači, skači, skači, skači, manijači. Ma hajde, manijak, upadaj u mravinjak. Ma hajde, manijak, upadaj u mravinjak. Ne brini se, javlja mi se, to će biti dobra noć. E, sijeva minjak puk’o ribnjak...”.

Veseli glasovi Čole i Brege u zaraznom ritmu, čine da će ova disko pričalica preko noći postati najslušanija stvar u eksjugoslovenskom regionu.


Vesele numere sa novog albuma koje će publika takođe veoma brzo prihvatiti jesu i "Autoput”, "Daj nam svega”, a u poslednjepomenutoj pesmi na tekst Momčila Bajagića Bajage ponovo se peva o kafanskom veselju:

"Dajte nam nešto da pijemo, šaljemo ture i primamo, jer bilo gdje da se nađemo, ne tonemo, već plivamo”. Pesma je neka vrsta miksa slavnih numera "Merak mi je” i "Moji su drugovi”.


Pesma "Lili” za koju je tekst napisao Nikola Čuturilo, simpatična je pričica o davnoj ljubavi sa Nemicom:

„Eins, zwei, drei, vier, fünf, sieben, acht, neun, zehn. Minhen, Bavarska, priča južnjačka, samo pet je dana trajala. Oh, Lili, ich liebe dich, Lili, Lili”.

Slično je zabavna i numera "Obmana” za koju je tekst u svom stilu napisao Bora Đorđević. I ova numera govori o starim morskim ljubavima: "Ja sam lijepo vaspitan, rek’o sam ‘dobar dan’, na konkretnu preš’o stvar, pozv’o u ‘Plaža bar’. Glavom je klimnula, pa mi je tad namignula, i ko da je za mnom odmah otkinula. Obmana, prevara, ona se pretvara. Obmana, ta mala mene je varala...”.


Međutim, kao i na svakom albumu, Čola ima nekoliko balada koje će se dugo slušati. Izdvajaju se tri balade - "Pamuk” Aleksandre Milutinović, "Ljubavnici” Marine Tucaković i "Poplava” za koju je muziku napisao Bajaga, a tekst naš poznati dramski pisac Duško Kovačević. "Poplavu” je Čola otpevao na svoj način sa mnogo emocija, tako da posle slušanja ove pesme čitav album dobija poseban melanholični prizvuk, ton koji će, kao i Čola, trajati još dugo.


Goran se odmara na Jahorini

Nakon što je u svojoj vili u Beogradu okončao kasting za izbor srpskog predstavnika na ovogodišnjem „Evrosongu”, Goran Bregović sa suprugom Dženanom i kćerkama Lulom, Emom i Unom otišao je na mali odmor u svoju vikendicu na Jahorini.

Bregi užitak u čarima porodičnog odmora pomalo kvari zubobolja, zbog čega je i pod injekcijama, a u razgovoru sa novinarima „Dnevnog avaza” otkrio je da se sprema za snimanje spota sa Zdravkom Čolićem za pesmu "Manijači”.


"To je prvi Čolin duet u karijeri. Nikad ni sa kim nije snimio pesmu. Ovo je prvi put",kaže Bregović, a na pitanje da li je saradnja bila na čisto "jaranskoj bazi”, odgovara:


"Nego kako. Nisam mu valjda naplatio."


Poslednjih dana na Jahorini pada kiša, snega je sve manje, ali Bregovićima to ne kvari porodični odmor.


"Ja ne skijam. Odem s najmlađom ćerkom do lifta, učim je da skija. Ma, lepa je ova Jahorina, nema veze što je vreme loše", zaključuje Brega.

POVEZANE VESTI

ŠOUBIZNIS Duet Harija i Elene
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online