Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 23.09.2013.
15:01
D. Dušanić - Vesti A

Marko Bulat: Propevao sam od muke

Marko Bulat (40) trebalo bi u oktobru da upiše master studije, pošto je dao sve ispite na završnoj, trećoj godini Akademije za umetnost i konzervaciju Srpske pravoslavne crkve, i ostala mu je samo odbrana diplomskog rada. Upisao je fakultet posle 19 godina od izlaska iz školske klupe i posvetio se ikonopisu, ali nije zapostavio pevačku karijeru. Za dve decenije pevanja po kafanama prošao je svašta, pa ipak nije dozvolio da mu to što je postao poznat udari u glavu.

Takav sam kakav sam: Marko Bulat

- Za desetak dana biće gotov moj novi singl čiji sam kompletan autor, a pesmu sam napisao još pre pet-šest godina. Ovo je godina mojih jubileja. U aprilu sam napunio 40 godina života, a slavim i dve decenije pevačke karijere. Čekao sam bitan momenat da snimim i javno zapevam svoju pesmu zbog teksta, koji ima težinu. Pa, zamislite, zar nije glupo slušati 20-godišnjaka da peva recimo "Umoran sam od života"? Kako mu iko možete poverovati - kaže Bulat.

Šta se promenilo za dve decenije od kada ste započeli karijeru?
- Uzeo sam prvi put mikrofon u ruke, sasvim nenadano, spletom okolnosti, ili kako u šalim kažem - propevao sam od muke! Posle odlaska Ace Lukasa sa splava Lukas razočarano sam pitao gazdu gde je našao pevača, koji nije bio po mom ukusu. Gazda je predložio da probam sam da pevam i zabavljam goste, ako mislim da mogu bolje od onog kojeg sam kritikovao. Bio sam klinac od 20 godina, tek odslužio vojsku, koji nikada pre toga nije pevao. A, eto to je mi postade profesija sa kojom sam doživeo mnogo toga lepog. Te 1993. godine nije bilo lako, velika inflacija, nestašice... Za jedno veče sam zarađivao honorar koji je bio koliko i mesečna plata moje majke. Na sreću, pored brojnih zamki koje su me vrebale na svakom koraku, uspeo sam da isplivam, ostanem isti svih ovih godina.

Koncert u Pioniru

- Osim albuma "180 stepeni" koji sam objavio zakazao sam i koncert za 24. novembar u hali Pionir. Smatram da je to adekvatan prostor za mene. Polako pripremam repertoar, dogovaram sa kolegama koje će mi biti gosti... Sa koncertom u Beogradu se nikad ne zna. Neka meni na koncert dođu samo maturanti, kojima sam pevao i biće puno i super - kaže Bulat.

Oni koji vas poznaju, smatraju da ste iskrena, poštena, nenametljiva osoba. Kako ste uspeli kao takvi da opstanete na estradi?
- Takav sam kakav sam. Voli me publika, kao i gazde lokala, pa čak i moje kolege. Ne doživljavam sebe kao drugačijeg od ostalih, jednostavno imam neki svoj svet, živim i radim kako mislim da treba, da je ispravno. I nije važno koji se poslom bavim, uvek ću biti takav. Napraviću paradigmu - mlade zvezdice posle jednog snimljenog singla ili albuma i malo medijske pažnje umisle da su postigle neviđeni uspeh, pa i dignu nos, promene svoje ponašanje preko noći. Okružuju ih često lepe devojke, i nema veze ako su lakog morala, jer smatraju da su postali neodoljivi i šarmantni. Kad ih tapšu po ramenu, misle da nema boljeg pevača od njih. Kad im ponude "crtu", ne odbiju je, a ne shvataju da počinju da propadaju u provaliju. To se dešava onima koji nerealno posmatraju svet kroz svoju životnu prizmu, ne prihvatajući tuđe savete, kritike i ne priznajući svoje greške.

Laskaju sebi

Saleću li vas obožavateljke ili nećete da se hvalite kao vaše kolege?
- Ma, to pojedinci laskaju sebi, nije tako kako pričaju... U našem je poslu kao i u svakom drugom, dešavaju se takve stvari, ali ni približno kako neki zamišljaju. Znate, sve zavisi od čoveka, on nosi svoj pečat, svoje breme. Ima onih kojima smeta što nemaju društvo na pustom ostrvu, a kada se nađu u prepunom lokalu žale se na gužvu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online