Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 10.06.2016.
08:30
D. Petrović - Vesti A

Skandalozni sukobi bivših supružnika na estradi: Prljav veš pred sudovima

Razvod je uvek bolan, ali sukob u koji posle toga ulaze bivši supružnici najčešće zbog alimentacije poprima, bar na estradi, razmere skandala. Pune ruke posla imaju i sudovi, jer kad dogovor nije moguć, tu su sudovi da presude da li je i ko kriv ili ne.

Z. K. Munja
Svuda zajedno: Igor i Severina Kojić

Tako je Željko Šašić pre neki dan saslušan u Trećem osnovnom tužilaštvu, a po tužbi bivše žene Sonje Vuksanović. Ona je podnela tužbu protiv njega jer već tri godine ne plaća alimentaciju za njihovu maloletnu ćerku Sofiju, iako je po zakonu dužan da ćerku izdržava do punoletstva. Na ime neplaćene alimentacije Željko već duguje 20.000 evra.

Z. K. Munja
Tužila ga bivša: Željko Šašić

Pevač je na sud došao u pratnji advokata i, kako pišu beogradski mediji, rekao tužiocu da je bivšoj ženi i ćerki dao sve što je imao, te da smatra da im više ništa ne duguje. Osim toga, ne radi kao ranije, nema tezge i živi gotovo na ivici egzistencije, pa nema od čega da plaća alimentaciju od oko 600 evra. Šašić je objasnio da je alimentaciju prestao da plaća pre tri godine kada mu je bivša žena zabranila da viđa ćerku.

I Sofija je ljuta na oca, pa ga je pre nekoliko meseci oplela na društvenim mrežama.

Na sledećem ročištu biće saslušana Sonja Vuksanović, koja je bivšeg muža nazvala "mentalno obolelom osobom".

Ukoliko nastave ovim tempom Željko i Sonja, koji su se razveli još pre 12 godina, baciće u senku i Severinu Kojić i Milana Popovića, oca njenog sina Aleksandra. Hrvatska zvezda već godinama ratuje sa ocem svog sina, sudovi u Zagrebu imaju pune ruke posla i više se ne zna ko koga i zbog čega tuži. Kako je to slikovito objasnio pevačicin suprug Igor: "Milan samo nije tužio njihove kućne ljubimce..."

Reč advokata

Kako kažu advokati svaki razvod je drugačiji, pa postoje i slučajevi gde očevi plaćaju i po pet puta veću alimentaciju od one koja je zakonom predviđena. Visina alimentacije zavisi od ukupnih prihoda onog roditelja koji je zadužen za izdržavanje, najčešće je to otac, jer muškarci u Srbiji teško dobijaju starateljstvo nad decom. Ne plaćanje alimentacije smatra se krivičnim delom za koje je predviđena i zatvorska kazna. Najčešći savet advokata je da bivši supružnici najpre ohlade glave, pa tek onda da se dogovore oko svih obaveza oko dece, pa i alimentacije.

Borba za sina: Milan Popović sa Aleksandrom

Nije tajna da je Severina od početka besna, jer je sud odredio da Milan plaća "samo" 1.000 evra alimentaciju za sina. Ona je smatrala da treba da dobije mnogo više, a on je besan što Aleksandra eksponira po medijima.

Sukob Severine i Milana posebno se zaoštrio nakon njene udaje za 15 godina mlađeg Igora Kojića, sina folk pevača Dragana Kojića Kebe, koji pak u svemu podržava snajku, iako je i sam bio na meti zbog neplaćanja alimentacije.

On se godinama sudio sa Ljiljanom Jevremović oko alimentacije za vanbračnu ćerku Inu, a njihov slučaj na kraju je stigao i do Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu.

Pritisnut zakonom Keba je morao da izmiri sve obaveze oko vanbračne ćerke, ali je svako malo opet na sudu, jer se sa Ljiljanom preganja oko visine novčane nadoknade koju mora da plaća za izdržavanje Ine Jevremović.

- Ne plaća on alimentaciju zato što želi, već zato što mora. Svaki put kad kasni sa uplatom, ja podnesem krivičnu prijavu za neizdržavanje deteta i on ne može da izađe iz Srbije kako bi otišao da tezgari - rekla je svojevremeno Ljiljana.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online