Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 21.11.2016.
03:03
S. Đurić - Vesti A

Nisam zvezda već žena iz naroda

Spektakularnim koncertom u beogradskom Centru Sava Lepa Lukić (76) obeležila je 55 godina muzičke karijere. Uprkos svim nedaćama koje su je zadesile nedavno, kada su lopovi ušli u njen stan i opljačkali je dok je spavala, Lepa je dokazala da je jaka i neuništiva. Prosto je blistala na sceni. Ona je svoj jubilej proslavila u društvu publike, kao i brojnih kolega koji su joj dale podršku. Specijalno za ovu priliku legendarna pevačica obukla je narodu nošnju, a koncert je započela pesmom "Sa mnom zapevajte".

N. Đurović
U narodnoj nošnji: Lepa Lukić

- Da nije vas, ne bih dočekala ovaj jubilej. Mislim da me je svih ovih 55 godina jedino pesma održala, jer znam da pevam. Nikada nisam glumila zvezdu. Žena sam iz naroda, zato i trajem - rekla je Lepa i nastavila da niže svoje najveće hitove. Sa posebnim emocijama otpevala je numeru "Od izvora dva putića" s kojom je stekla popularnost.

- Pesmu koju sam iz srca otpevala za svoje rodno mesto, pevaću bez muzike - rekla je Lepa i zapevala, a publika je pozdravila gromoglasnim aplauzom i ovacijama.

Baka Milka

Lepa je ugostila i baka Milku Milosavljević, dadilju dece novog američkog predsednika Donalda Trampa. Naime, Milka je puštala Lepinu pesmu "Od izvora dva putića", koja se Trampu mnogo dopala. Pevačica je baka Milku ugostila pre koncerta u svojoj sobi, da kasnije uživala u brojnim hitovima legendarne pevačice.

- Obožavam Lepu Lukić. Ona je vrhunski pevač i kraljica narodne muzike - rekla je Milka.

Lepu je podržao i rekordan broj kolega, a najslikaniji je bio Miroljub Aranđelović Kemiš koji je na koncert ruku pod ruku sa suprugom Zoricom Brunclik a onda im se pridružila njegova bivša žena Vesna Zmijanac. Tako je bilo i na sceni gde se Lepi prvo pridružila Vesna, pa Zorica. Goca Lazarević je otpevala "Vidovdan" i podigla publiku na noge, dok je Čeda Marković otpevao omiljenu pesmu Lepe Lukić "Ne točite mlado vino", što je nju oduševilo i ganulo.

- Jubilej od 55 godina karijere velika je privilegija, ali i odgovornost i daću sve od sebe da svima priredim događaj za pamćenje. Oporavila sam se od šoka nakon pljačke, koncert neće trpeti zbog svega što mi se desilo. Naprotiv, u inat svim nevoljama biće još bolje - rekla je Lepa uoči izlaska na scenu. Dato obećanje je i ispunila, a u prvim redovima u njenim pesmama uživali su Neda Ukraden, Era Ojdanić, Bora Drljača, Mina Kostić, Žika Šarenica, Milutin Mrkonjić, Milutin Popović Zahar, Radiša Urošević i drugi.

Zlatni mikrofon za zlatno grlo

Tokom koncerta Lepi Lukić je uručeno tri nagrade, između ostalih i priznanje Zlatni mikorofon za zlatno grlo. Melos estrada joj je poklonila priznanje za uspešnu karijeru za sva vremena, a Boki 13 nagradu za umetničko dostignuće. Predrag Živković Tozovac je koleginici poklonio buket cveća, na šta mu je ona rekla: "Pevaćemo dok smo živi."
Prisećajući se početaka svoje karijere, Lepa često kaže da je pevušila još kao devojčica dok je čuvala krave u rodnom selu. U ruci je držala klip kukuruza umesto mikrofona, ali majka i brat joj nisu dozvoljavali da peva, jer su smatrali da to nije za nju. Sa 16 godina je pobegla od kuće kako bi došla na audiciju Radio Novog Sada. Od 200 kandidata primljeni su samo ona i Novica Negovanović. Prvu ploču snimila je 1964. godine u duetu sa Gvozdenom Radičevićem. Pesma "Od izvora dva putića" bila je prekretnica u njenoj karijeri, a tiraž od 100.000 primeraka planuo je bez ikakve reklame. Dobitnik je gotovo svih muzičkih nagrada na domaćoj estradi, a mnogi njeni hitovi poput "Da li ćeš me voleti", "Duša me bolela", "Srce je moje violina" postale su evergrin domaće muzike, a ona je s pravom ponela titulu kraljice narodne muzike.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online