Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 24.12.2010.
18:33
Blic A

Srpkinja glumi sa Ričardom Girom

Narednog proleća premijerno će biti prikazan triler "The Double" u kojem jednu od glavnih uloga tumači kanadska glumica srpskog porekla Stana Katić, a u tom ostvarenju igraju i veterani Ričard Gir i Martin Šin.

U otadžbini poznata po seriji "Castle"
 

Film je režirao Majkl Brend, a u njemu glume i Toper Grejs koji je najpoznatiji po ulozi u seriji "That ‘70s Show", i Stiven Mojer koji se proslavio nakon uloge u vampirskom serijalu "True Blood".

Karijera

 

* Osim ostvarenja „The Double“, Stana je ove godine snimila i romantičnu komediju „For Lovers Only“ i dramu „Truth About Kerry“.
* Takođe, u prethodnih nekoliko godina je sa Morganom Frimanom i Gregom Kinirom igrala u filmu „Feast of Love“, a sa Semjuelom L. Džeksonom i Evom Mendez je glumila u trileru „The Spirit“.
* Imala je manju ulogu u ostvarenju „Quantum Of Solace“ iz serijala o Džejmsu Bondu.
* Gostovala je i u popularnim serijama „24“, „Heroes“, „The Unit“ i „CSI: Miami“.
* Stana je pozajmila glas Taliji al Gul iz video igre „Batman: Arkham Asylum 2”, koja bi trebalo da bude objavljena krajem 2011.

Radnja filma počinje ubistvom američkog senatora, a konfuziju u ceo slučaj unosi činjenica da tragovi na mestu zločina ukazuju na Kasijusa, nekadašnjeg ubicu KGB-a, za koga se mislilo da je odavno mrtav.

Da bi otkrio pravu istinu i ulovio svog starog neprijatelja iz doba hladnog rata, penzionisani agent CIA (igra ga Ričard Gir) udružuje se sa mladim agentom FBI (Toper Grejs) i kreće u poteru za ubicom.

Situacija se komplikuje kada njih dvojica otkriju da ih istraga vodi do čelnih ljudi ruske mafije, kao i da ih direktor CIA (Martin Šin) ometa u lovu na Kasijusa. Pomoć dobijaju sa neočekivane strane, od ruske prostitutke Amber koju glumi Stana Katić.

"Ovo je špijunska priča o starim sukobima iz hladnog rata i ja igram odvažnu prostitutku koja ima bitnu ulogu u otkrivanju ubice i raskrinkavanju ruske mafije", izjavila je Stana Katić i napomenula da je prezadovoljna saradnjom sa Ričardom Girom i Toperom Grejsom.

Inače, Stana Katić je rođena 1978. godine u Hamiltonu u Kanadi, a sa porodicom se kasnije preselila u Auroru, mesto u blizini Čikaga. Stana, čiji su roditelji iz Dalmacije (otac joj je Srbin, a majka Hrvatica), ima četvoricu braće i sestru, i ona je najstarije od šestoro dece.

"Između najmlađeg i najstarijeg deteta razlika je samo sedam godina i svi smo odrasli i postali interesantne individue koje se bave različitim stvarima", ispričala je Stana i dodala da su njeni roditelji došli u Kanadu skoro bez ičega i uz mnogo truda izgradili poslovnu imperiju.

"Kao i većina imigranata, moji roditelji su počeli od nule i uspeli su da razviju porodični biznis. Bavimo se nekretninama i proizvodnjom nameštaja. Kao mala sam se igrala u starom magacinu iz dvadesetih godina prošlog veka, i to je bilo naše malo carstvo u kojem smo od ogromnih kutija pravili zamkove. To su predivne uspomene jer smo imali samo svoje igralište u kojem smo razvijali svoju kreativnost. Veoma sam srećna što sam imala takvo detinjstvo", navela je Stana Katić.

Stani je slavu donela uloga detektivke Kejt Beket u veoma popularnoj seriji "Castle“, a u Americi se trenutno prikazuje treća sezona ovog serijala u kojem Katićeva tumači glavnu žensku ulogu, a partner joj je Nejtan Filon.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online