Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 19.06.2012.
23:08
Blic A

Junak iz "Harija Potera" kao srpski ratni zločinac

Na jesen će u Beogradu početi snimanje filma “An Ordinary Man”, za koji scenario i režiju potpisuje američki reditelj Bred Siberling, a koji je prema prvim naznaka bio inspirisan životima haških begunaca Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Brendan Glison je poznat po svojoj ulozi u filmskom serijalu "Hari Poter"
 

Siberling, koji je poznat po filmovima “Grad anđela”, “Lemoni Sniket”, te serijama “Njujorški plavci” i “Felisiti”, namerava u Beogradu da snimi priču o ratnom zločincu koji bežeći od pravde jedini kontakt sa spoljnim svetom ima preko svoje nekadašnje služavke.


Zanimljivo je da radnja filma, koji se u prevodu sa engleskog simbolično zove “Običan čovek”, na izvestan način kombinuje priče Ratka Mladića i Gorana Hadžića, budući da glavni akter filma živi pod drugim identitetom i započinje ljubavnu vezu sa ženom koja mu pomaže u skrivanju, što donekle podseća na priču o tome da je za vreme bekstva Hadžić sa ženom koja nije njegova supruga započeo novi život, te je čak dobio i dete. Scenarista i reditelj je pak insistirao na tome da je glavni lik u njegovom filmu izmišljena figura.

Glavna uloga poverena je jednom od najpoznatijih irskih glumaca Brendanu Glisonu. On je igrao u hit filmovima "Troja" (u ulozi kralja Menelaja), "Hladna planina", "Hari Poter", "Bande Njujorka", "Hrabro srce"... Glavna ženska rola rezervisana je za Ebi Korniš, koju je nedavno Madona angažovala za svoj film “W. E.”.


- Nema većeg zadovoljstva nego kada stvarate uloge za tako briljantne glumce kao što su Brendon i Ebi, a ja mislim da sam s njima dobio premiju. Čini mi se da je ostvarenje sna svakog reditelja da gleda svoje glumce kako se suočavaju oči u oči dok hodaju stazom punom neizvesnosti i prikrivenih namera, igraju se mačke i miša i očajnički rizikuju ne bi li ostvarili ljudski kontakt - kazao je reditelj o svom novom projektu.


Iako je film tek u pretprodukciji i neće stići u bioskope pre 2014. godine, producentska kuća “Radiant Films International”, koja će biti zadužena za međunarodnu distribuciju, planira da ovaj film prikaže i na festivalu u Kanu.

POVEZANE VESTI

Utorak 19.06.2012. 23:18
Могу вама они бити злочинци,психопате итд..За мене су Ратко Младић,Горан Хаџић,Војислав Шешељ,и Радован Караџић СРПСКИ ХЕРОЈИ УВЕК БИЛИ И ОСТАЛИ!
Sreda 20.06.2012. 00:13
Šerbedžija treba da bude glavni lik , jer to mu i dolikuje kao i pederu kojem neću ni ime da spomenem a glumio je u filmu Jebaline Jolie !
Sreda 20.06.2012. 00:14
Gospodo holivudski reziseri da li biste molim vas odj....i od nas na duzi vremenski period...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online